Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αβραμόπουλος: Οι τρομοκράτες θέλουν να μας διχάσουν

Αβραμόπουλος: Οι τρομοκράτες θέλουν να μας διχάσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ιταλική εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, με θέμα την αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ευρώπη.

«Ήταν μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά αυτή η καρδιά είναι ενωμένη και ισχυρή. Οι τρομοκράτες που μας επιτίθενται θέλουν να μας διχάσουν, να επιτεθούν στις αξίες μας. Αυτές οι τόσο δύσκολες στιγμές, όμως, μας κάνουν πιο δυνατούς και ενωμένους» τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Σε ερώτηση της Ιλ Μεσατζέρο σχετικά με το πώς βλέπει την πρόταση του Ιταλού πρωθυπουργόυ Ματέο Ρέντσι, για τη δημιουργία μιας ενιαίας, ευρωπαϊκής δομής άμυνας και ασφάλειας, ο Έλληνας επίτροπος απαντά: «Είναι γνωστό ότι προσωπικά είμαι υπέρ κάθε πρωτοβουλίας που ενισχύει την Ευρώπη και δίνει μια ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό που είναι βέβαιο, πάντως, είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη».

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει την ανάγκη «να ενισχύσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα τα οποία ήδη διαθέτουμε, με μια σαφώς πιο ισχυρή και γρήγορη συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών, και πιο αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών». Οι ήδη υπάρχουσες δομές στις οποίες αναφέρεται ο Ευρωπαίος επίτροπος είναι η Europol, το Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Τρομοκρατίας (European Counter Terrorism Centre) και το σύστημα πληροφοριών του Σένγκεν.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος δηλώνει πεπεισμένος ότι τελικά, η Ευρώπη θα ξεπεράσει τις κρίσεις που αντιμετωπίζει, ενισχύοντας την ενότητά της, ενώ καθιστά σαφές ότι «πρόκειται για κοινές προκλήσεις και απειλές που δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει μόνος του, όπως μας λένε και οι πολίτες».

Οι δύο κρίσεις, της τρομοκρατίας και του προσφυγικού ζητήματος, «συμπίπτουν χρονικά, αλλά δεν πρέπει να τις συγχέουμε» καταλήγει ο κ. Αβραμόπουλος στην Ιλ Μεσατζέρο και εξηγεί: «Οι άνθρωποι που αποβιβάζονται στα παράλιά μας, προσπαθούν να ξεφύγουν, ακριβώς, από τον τρόμο που μας έπληξε εδώ στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους τρομοκράτες που προσπαθούν να σπείρουν φόβο και διχασμό».

Σχετικά άρθρα