Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες αποφάσεις «βόμβα»! Το ΣτΕ μπλοκάρει τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών

Νέες αποφάσεις «βόμβα»! Το ΣτΕ μπλοκάρει τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πονοκέφαλο προκαλούν στον Γιάννη Στουρνάρα οι νέες διαφαινόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν αντισυνταγματικές τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.

Μετά την απόφαση «βόμβα» που ακύρωσε τις περικοπές στις αποδοχές των ένστολων αναμένεται δικαίωση και για πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και γιατρούς του ΕΣΥ.

Στον αέρα το κούρεμα των συντάξεων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, την Τετάρτη κρίνονται στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι περικοπές των συντάξεων σε δικαστές, ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ και διευθυντές του ΕΣΥ. Η εισήγηση του επιτρόπου -που αναμένεται να γίνει δεκτή- τινάζει στον αέρα βασικές διατάξεις του μνημονίου, αφού θα υποχρεώσει το Οικονομικό Επιτελείο όχι μόνο στην επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 αλλά και στην επιστροφή αναδρομικά των ποσών που περικόπηκαν από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα.

Σειρά παίρνουν και οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα συζητούνται στο ΣτΕ οι περικοπές στο εφάπαξ.

Ως εκ τούτου απειλούνται οι δημοσιονομικοί σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το επιδιωκόμενο πλεόνασμα.

Σχετικά άρθρα