Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστικό ραντεβού Ρέππα Λαλιώτη – Το παρασκήνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Ρέππας, Εφημερίδα των Συντακτών, Κεντροαριστερά, Κώστας Λαλιώτης, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Σε μια τετ α τετ συνάντηση τις προηγούμενες ημέρες, ανάμεσα στον Κώστα Λαλιώτη και τον Δημήτρη Ρέππα, που μέχρι την Τρίτη έμενε μυστική, φαίνεται πως δόθηκε το έναυσμα της έναρξης του διαλόγου δι’ επιστολών για την ενότητα των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ραντεβού κομβικής σημασίας για τις τελευταίες εξελίξεις κι όσες ακόμη θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα.

Κι αυτό διότι τα δύο στελέχη, εξαιτίας της πείρας και της ιστορικής διαδρομής τους στα πολιτικά δρώμενα, θεωρείται βέβαιο ότι μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις στο ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο και να καθοδηγήσουν τον ρου των πραγμάτων προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις…

Εξάλλου, η πρόσφατη συνάντησή τους δεν αφορούσε μόνο τη δυνατότητα συμπόρευσης των κομμάτων της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου.

Είχε και ένα γενικότερο αντικείμενο προβληματισμού σχετικά με την πορεία της χώρας και τη στρατηγική στόχευση που πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα, με θέση στον πολιτικό χάρτη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Βασική λεπτομέρεια που σχετίζεται άμεσα με τη φημολογία περί κυβερνητικής σύμπραξης του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον παραστεί μελλοντικά τέτοια ανάγκη, αποτελεί το γεγονός ότι τόσο ο Κώστας Λαλιώτης όσο και ο Δημήτρης Ρέππας έχουν εγκαίρως επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτής της προοπτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» το ραντεβού Ρέππα – Λαλιώτη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 18 Μαρτίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σταύρο Θεοδωράκη τις επιστολές με αίτημα να συναντηθεί μαζί τους.

Ενδεικτικό της προετοιμασίας του εδάφους και του κλίματος συνεννόησης που υπήρξε στη συνάντηση των δύο ιστορικών στελεχών ήταν η αμεσότητα της απάντησης του κ. Παπανδρέου προς την κ. Γεννηματά (εντός λίγων ωρών), με την οποία δήλωνε θετικός στον διάλογο, αλλά ρίχνοντας στο τραπέζι την ιδέα να προσκληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα