Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θα νικήσουν το φόβο

Γεροβασίλη: Οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θα νικήσουν το φόβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Ισλαμιστές, Όλγα Γεροβασίλη, Τζιχαντιστές,

Αυτή η Ευρώπη δεν πρέπει να ηττηθεί από τον φανατισμό, το θρησκευτικό μίσος και τον ρατσισμό. Οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού θα νικήσουν το φόβο” δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στις εκρήξεις στις Βρυξέλλες.

Ενημέρωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Ανγ. Μέρκελ όπου συζητήθηκαν οι εκρήξεις στο κέντρο της Ευρώπης και συζητήθηκε το θέμα της προσφυγικής κρίσης και της εφαρμογής της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

“Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή αλλά και με νηφαλιότητα τα γεγονότα και κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια στη χώρα” είπε ενημερώνοντας για την έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Ενώ πρόσθεσε ότι χρειαστεί για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών θα γίνει.

Ιδιαίτερα θετική κρίνεται η συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας καθώς ανοίγεται ένας ασφαλής διάδρομος για τους πρόσφυγες προς την Ε.Ε. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται σχετικό σχέδιο νόμου θεμάτων που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση.

Η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ, αφορούσε την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή τεχνικής και στελεχιακής υποστήριξης στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη για πλήρη επιχειρησιακή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ και μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια με την εφαρμογή του σχεδίου δράση ΕΕ-Τουρκίας.

“Η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία αυτή. Ήδη, καταγράφονται οι ανάγκες σε προσωπικό και τεχνική βοήθεια. Επίσης, ολοκληρώνεται η εκκένωση των hot spots από πρόσφυγες και μετανάστες του παλαιού καθεστώτος και προωθείται με σαφές χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση νέων θέσεων φιλοξενίας” δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με δύο γενικές γραμματείες, μία για την πρώτη υποδοχή και μία για τα θέματα ασύλου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε “ανησυχητική” την κατάσταση και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει με νηφαλιότητα το τραγικό γεγονός, ενώ ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το απόγευμα προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη, λόγω των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα