Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το βιολί της η Τασία: Δηλώνει περήφανη για τη πολιτική της στο προσφυγικό

Το βιολί της η Τασία: Δηλώνει περήφανη για τη πολιτική της στο προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τασία Χριστοδουλοπούλου,

«Η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια», αφού σήμερα «είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι οι μεγάλες ροές προσφύγων από την Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής «καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους την βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, η κ. Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε πως «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο την διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωϊσμό».

Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου εξήγησε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα