Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά υπάρχει για να εκπροσωπεί τους πιο αδικημένους

Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: Η Αριστερά υπάρχει για να εκπροσωπεί τους πιο αδικημένους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Παναγιώτης Ρήγας, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

Την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό και να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση με τρόπο που να μην υπονομεύει την ευρωπαϊκή συνοχή υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Συμμαχία ενάντια στη λιτότητα- για τη δημοκρατία στην Ευρώπη» που οργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς.

Η αριστερά υπάρχει για να εκπροσωπεί και να εκφράζει πολιτικά τους πιο αδύναμους, τους πιο αδικημένους αλλά και τα δημιουργικά στρώματα των κοινωνιών που θα πάρουν πάνω τους τη διαδικασία της ανασυγκρότησης σε οικονομικό, ηθικό και αξιακό επίπεδο, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το προσφυγικό πρόβλημα ο κ. Ρήγας είπε ότι η Ελλάδα, μαζί με όλους όσοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, ζητά και απαιτεί να μοιραστεί η ευθύνη των μεγαλύτερων προσφυγικών ροών από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να πάψει η Ευρώπη των τειχών και των φρακτών να υπονομεύει την ευρωπαϊκή συνοχή, να μπει ένα θεσμικό φρένο σε κυβερνητικές αποφάσεις και αντιδράσεις που ευνοούν την άνοδο της μισαλλοδοξίας, του σκοταδισμού, της ακροδεξιάς, του ρατσισμού. Ζητά το λογικό, το ρεαλιστικό, το αυτονόητο, να παραμείνει Ευρώπη και να ακυρώσει στην πράξη τα σενάρια που την μετατρέπουν σε ζούγκλα σύγκρουσης εθνών – κρατών.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο κ. Ρήγας είπε ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν με προωθητικούς συμβιβασμούς, χωρίς παράλογες απαιτήσεις και στραγγαλισμούς. Το κλίμα των συνομιλιών είναι θετικό, πρόσθεσε και σημείωσε ότι όλο και περισσότεροι στην Ε.Ε. συνειδητοποιούν ότι κοινό συμφέρον για Ελλάδα – Ε.Ε. είναι η χώρα μας να κλείσει την παρένθεση της επταετούς ύφεσης, οικονομικής πτώσης, κοινωνικής καταστροφής και αδικίας και να αρχίσει να υποδέχεται θετικότερες ειδήσεις όχι μόνο για την οικονομία αλλά κυρίως για την κοινωνία.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν νομοθετηθεί περίπου τα 4/5 των μέτρων του τρίτου προγράμματος και είμαστε σε θέση μέσα στο 2016 να υποδεχτούμε και θετικότερες ειδήσεις για την καταταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία, όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, η επιστροφή στο μηχανισμό δανεισμού των τραπεζών από την ΕΚΤ, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, η εκκίνηση του πακέτου Γιούνκερ, η σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας και η σταδιακή ανακούφιση κοινωνικών πληγών.

Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν εξαντλείται στα μνημόνια, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να κυνηγάμε αποτελεσματικά τη διαφθορά (βλέπε λίστα Μπόργιανς), να καταπολεμήσουμε το λαθρεμπόριο τσιγάρων, ποτών και καυσίμων, όπως επίσης δεν μας εμποδίζει να κάνουμε βαθιές προοδευτικές τομές στη χώρα μας, όπως το νομοσχέδιο για την κτήση ιθαγένειας, το σύμφωνο συμβίωσης και άλλα που έρχονται την ερχόμενη περίοδο.

Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κ. Ρήγας το 2016 μπορεί να είναι το έτος αφετηρίας για το comeback της Ελλάδας μετά από 7 χρόνια συνεχούς πτώσης και μπορούμε να ξαφνιάσουμε ευχάριστα όσους επιθυμούν να πετύχουμε και να στεναχωρήσουμε τους οπαδούς της αποτυχίας μας που περιμένουν στη γωνία.

Σχετικά άρθρα