Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις εμμονές της

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις εμμονές της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρμενία, Γενοκτονία Αρμενίων, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει προφανώς να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο είχε επιτεθεί στον ΠτΔ, Πρ. Παυλόπουλο για τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Αρμενίας στην Αθήνα.

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική. Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν.Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντιδρώντας στα περί της γενοκτονίας των Αρμενίων που αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας, είχε αναφέρει ότι «η Τουρκία και το τουρκικό έθνος δεν θα δώσουν σε καμία περίπτωση βάση σε αυτούς που με κάθε ευκαιρία προβάλλουν μία μονομερή, γεμάτη εμμονές, αποκομμένη από την πραγματικότητα και εκτός δικαίου αντίληψη περί ιστορίας».

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, οι οποίες – σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Τουρκίας – «περιλαμβάνουν βαρείς ισχυρισμούς σχετικά με την τουρκική ταυτότητα κατά τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

«Οι εν λόγω δηλώσεις είναι προϊόν αρρωστημένης αντίληψης η οποία δείχνει ότι οι σχέσεις και η συμπαράσταση μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας οικοδομούνται στη βάση μιας κοινής εχθρότητας και λασπολογίας εναντίον της τουρκικής ταυτότητας» υποστήριζε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σχετικά άρθρα