Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ε. Τσακαλώτος: Η έξοδος στις αγορές δεν λύνει κανένα πρόβλημα του λαού

Ε. Τσακαλώτος: Η έξοδος στις αγορές δεν λύνει κανένα πρόβλημα του λαού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγορές Κεφαλαίου, Ελληνικό Ομόλογο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, ΣΥΡΙΖΑ,

Να απαντήσει στα “πανηγύρια χαράς” της κυβέρνησης και στην εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να φτιάξει στον ελληνικό λαό, ενόψει εκλογών, σχετικά με τη δήθεν επιτυχία της εξόδου μας στις αγορές, επιχειρεί με δήλωσή του ο βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακός και οικονομολόγος.

Η δήλωσή του αναφέρει:

Η έξοδος στις αγορές, με δεδομένο ότι το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, απαντά στα πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα της κυβέρνησης. Έρχεται να στηρίξει μόνο το νέο “success story”, καθώς μέχρι πριν λίγες μέρες ο Υπ. Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι η χρηματοδότηση του κράτους είναι εξασφαλισμένη για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Η έξοδος στις αγορές, όμως, δεν απαντά στο πρόβλημα ότι δανειζόμαστε για να αποπληρώσουμε παλιά χρέη και όχι για την ανάπτυξη και το πώς θα ξεφύγουμε από την παγίδα χρέους.

Δεν απαντά στο πρόβλημα ότι αντί να μεταφέρονται πόροι από τις πλούσιες στις φτωχότερες χώρες, με την υφιστάμενη πολιτική και για τα επόμενα πολλά χρόνια, η Ελλάδα κι ο υπόλοιπος Νότος θα μεταφέρουν κεφάλαια στις χώρες του Βορρά.

Δεν απαντά στο πρόβλημα ότι τα δάνεια που παίρνουμε, είτε θεσμικά είτε από τις αγορές, έρχονται να στηρίξουν την πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της απορρύθμισης, των ιδιωτικοποιήσεων και της εσωτερικής υποτίμησης.

Είναι, έτσι, προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν πρόκειται να δει καμία βελτίωση στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει. Χωρίς μια ριζική αλλαγή από την πορεία που έχει χαραχτεί μέσω του Μνημονίου, αυτές οι επικοινωνιακές ενέργειες έχουν «κοντά ποδάρια».

Σχετικά άρθρα