Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κεφαλογιάννης: Τα ενταξιακά κεφάλαια θα παραμείνουν κλειστά για τη Τουρκία

Κεφαλογιάννης:  Τα ενταξιακά κεφάλαια θα παραμείνουν κλειστά για τη Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας όσον αφορά στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν.

Μία απόφαση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αναφέρεται ότι θα γίνει προετοιμασία για τις αποφάσεις όσον αφορά στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Τα κεφάλαια αυτά έχουν παγώσει για πολύ καιρό και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Και θα μπορέσουν να ανοίξουν μόνο εάν η Τουρκία εκπληρώσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της.

Δεν μπορούν να ανοίξουν ως αντάλλαγμα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία για το προσφυγικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή:

-Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;

-Προτίθεται να προβεί σε άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων σε αντίθεση με την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας που δημοσίευσε το Νοέμβριο 2015;»

Σχετικά άρθρα