Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραίτηση Μουζάλα – Μετά τη Σύνοδο Κορυφής το θέμα λέει η κυβέρνηση

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μουζάλας, Μακεδονία, Μέγαρο Μαξίμου, Πάνος Καμμένος, Σκόπια,

Στην παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επέμεινε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσθέτοντας όμως ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ.

“Εξήγησα στον Πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ εμμένουμε στις θέσεις μας, είπε, σημειώνοντας ότι ο κ. Μουζάλας μπορεί να έκανε ένα λεκτικό ατόπημα, όπως είπε, το θέμα όμως είναι πολύ σοβαρό και επιμένουμε, και για λόγους ευθιξίας να υποβάλει παραίτηση άμεσα”.

Θα περιμένουμε να επιστρέψει ο υπουργός από τις Βρυξέλλες και τότε θα παρθούν οι αποφάσεις, κατέληξε.

Σε αποφάσεις που θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης και 18ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες παρέπεμψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενο στο ζήτημα που ανέκυψε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό σφάλμα του, παράλληλα ο πρωθυπουργός κατοανεί την ευαισθησία του κ. Καμμένου και του ελληνικού λαού για το ονοματολογικό ζητημα με την ΠΓΔΜ, είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην εθνική θέση.

Επισήμανε όμως ότι «αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση της προσφυγικής και απόλυτη προτεραιότητα είναι η επιτυχής έκβαση της Συνόδου αύριο».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι «η απόφαση θα παρθεί μετά την επιστροφη του Αλέξη Τσίπρα από της Συνοδο».

Τόνισε πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή.

Σχετικά άρθρα