Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει τη συμπεριφορά της Softex

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ομαδικές Απολύσεις, Υπουργείο Εργασίας,

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της διοίκησης της Softex εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, κατηγορώντας τη ότι συνεχίζει να προκαλεί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τους εργαζόμενους και υπάρχει η απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν πρότασης του υπουργού Εργασίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η διοίκηση πιέζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πριν ολοκληρωθούν όλες οι από το νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το Υπουργείο Εργασίας καλεί για μια ακόμα φορά την εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφαση της για κλείσιμο της βιομηχανίας και να διαμορφώσει ένα βιώσιμο σχέδιο επαναλειτουργίας της επιχείρησης, θεωρώντας ότι η διαδικασία πτώχευσης δεν ήταν αποτέλεσμα αντικειμενικών συνθηκών.

Επίσης να αποφύγει οποιαδήποτε συναλλαγή για μελλοντική αλλαγή του επιχειρηματικού status (νέο εταιρικό σχήμα, φθηνή εργασία κλπ).

Η διοίκηση τη εταιρείας πρέπει να αντιληφθεί ότι η αυθαιρεσία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελληνική Πολιτεία, καταλήγει.

Σχετικά άρθρα