Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής κατά Αυστρίας: «Νόμιζα πως ήταν καταφύγιο ανθρωπισμού»

Κουρουμπλής κατά Αυστρίας: «Νόμιζα πως ήταν καταφύγιο ανθρωπισμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Πρόσφυγες,

Ντροπιαστική χαρακτηρίζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ», την συμπεριφορά πολιτικών – όπως ορισμένων της αυστριακής κυβέρνησης – οι οποίοι προωθούν τον ρατσισμό και τον αποκλεισμό, υψώνοντας νέα τείχη και υποσκάπτοντας το όραμα μιας κοινής Ευρώπης.

«Αυτή η συμπεριφορά έχει καταστρέψει την εικόνα που είχε ο ίδιος έως τώρα από τη Βιέννη, ως ένα καταφύγιο του ανθρωπισμού, της αρμονίας και της κλασικής μουσικής», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο ίδιος, εξάλλου, αναφέρει πως η πρόσφατη Σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας περιορίστηκε σε διατήρηση της παλαιάς τοποθέτησής της, παραβιάζοντας εκ νέου το ιδεώδες για τη δημιουργία μίας ανοικτής Ευρώπης.

«Δυστυχώς ένα μέρος των χωρών της ΕΕ αποδέχθηκε τον παραλογισμό των κλειστών συνόρων, προπάντων χώρες-μέλη, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στην ΕΕ, για να επωφεληθούν από τα ανοικτά σύνορα», παρατηρεί ο κ. Κουρουμπλής.

Αναφορικά με την Τουρκία εκτιμά μπορεί να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, καθώς είναι δυνατό να διευκολύνει την απευθείας μεταφορά προσφύγων προς την Ευρώπη και επίσης να διασφαλίσει την επιστροφή μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα