Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. είχε σταθερές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους για εκβίαση

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. είχε σταθερές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους για εκβίαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Εκβιασμός, Εφημερίδα Ακρόπολις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος, ΣΥΡΙΖΑ,

H Νέα Δημοκρατία είχε σταθερές και μακροχρόνιες δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους για εκβίαση, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία που παρουσιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, αναφορικά με τις δοσοληψίες των κατηγορούμενων για εκβιασμό Τ. Μαύρικου και Τ. Μουσσά με τη Νέα Δημοκρατία, διαψεύδουν πλήρως όλες τις αιτιάσεις που προέβαλε το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη περί “απλήρωτων τιμολογίων”.

«Όπως καταδεικνύεται από το δημοσίευμα, η ΝΔ είχε σταθερές και μακροχρόνιες οικονομικές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους, στους οποίους παρείχε άφθονο κομματικό αλλά και κρατικό χρήμα, ακόμα και διορισμούς στο δημόσιο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2009 μέχρι και το καλοκαίρι του 2010, η ΝΔ είχε προχωρήσει στην πληρωμή έξι παραστατικών προς τον Τ. Μαυρίκο, με το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας του κόμματος καθώς έρχεται στο φως σειρά οικονομικών δοσοληψιών των δύο κατηγορουμένων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ με φορείς του Δημοσίου, ακόμα και διορισμούς σε θέσεις υψηλής ευθύνης.

«Με άλλα λόγια, η ΝΔ, όχι μόνο πλήρωνε τους δύο κατηγορούμενους από το κομματικό της ταμείο, αλλά είχε φροντίσει να τους παρέχει αφειδώς μεγάλες ποσότητες κρατικού χρήματος!», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «το πλήθος των φορέων του Δημοσίου που φέρεται να είχε εμπλέξει η ΝΔ προκειμένου να χρηματοδοτεί τους δύο κατηγορούμενους είναι εντυπωσιακό: από Υπουργεία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΔΕΚΟ και τράπεζες».

Σαν να μην έφταναν αυτά, η ΝΔ είχε προχωρήσει μέχρι και στον διορισμό του Τ. Μαυρίκου στη θέση του αντιπροέδρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει ότι «η… γενναιοδωρία της ΝΔ ως προς τους διορισμούς δεν σταμάτησε εκεί, καθώς και ο Τ. Μουσσάς ανταμείφθηκε με διορισμούς στην τότε κρατική ΑΤΕ (2004-2008), κατόπιν στο AGRONET, αλλά και στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΞ το 2012».

«Για όλα τα παραπάνω θα λογοδοτήσει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα διατυμπάνιζε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία της ΝΔ;», καταλήγει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα