Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Παρίσι ο Τσίπρας “κουμπάρος” για την “αλλαγή της Ευρώπης”

Στο Παρίσι ο Τσίπρας “κουμπάρος” για την “αλλαγή της Ευρώπης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Αριστερά, Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), Παρίσι, ΣΥΡΙΖΑ, Φρανσουά Ολάντ,

Για τη συνάντηση κυβερνητικών σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρωθυπουργός, αναχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Παρίσι με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Ολάντ επιδιώκει με την πρώτη αυτή συνάντηση -που, σημειωτέον, ως προς το διαδικαστικό σκέλος θα οργανωθεί με βάση το πρότυπο των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σύγκλησης μεταξύ σοσιαλιστικών και αριστερών κομμάτων.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ όμως η σύγκληση αυτή προϋποθέτει την προγραμματική μετατόπιση των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων προς τα αριστερά και σε αυτό, θα έχει ρόλο “κουμπάρου” ο Αλέξης Τσίπρας με την Αριστερά.

Στόχος είναι να υπάρξει μία οργανωμένη και ισχυρή απάντηση στις ακραίες φωνές που το τελευταίο διάστημα καταγράφονται στην Ευρώπη, ενώ η επισημότητα της συνάντησης τονίζεται από το γεγονός ότι πραγματοποιείται στον τύπο μίας Συνόδου Κορυφής.

Στη σύνοδο αυτή θα συζητηθούν συνολικά η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, με άξονα το προσφυγικό και ζητήματα οικονομίας, ανάπτυξης και επενδύσεων.

Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε άλλη συνάντηση που οργανώνει επίσης στο Παρίσι το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σχετικά άρθρα