Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει τους πολίτες ως κομματικούς πελάτες

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει τους πολίτες ως κομματικούς πελάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, ΕΒΕΑ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

«Η κυβέρνηση κατάντησε την Ελλάδα ουραγό της Ευρώπης ενώ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο. Η κυβέρνηση μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter. Αλήθεια έχει καταλάβει ο κ.Τσίπρας τι υπέγραψε στις Βρυξέλλες. Ο ανθρωπισμός και η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στις λάσπες της Ειδομένης» δήλωσε ο από το βήμα του «Φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με το Ασφαλιστικό τόνισε πως αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως κομματικούς πελάτες, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό έκτρωμα. «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το έκτρωμα Κατρούγκαλου. Αντιμετωπίζει τους πολίτες ως κομματικούς πελάτες. Η κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο με την παραγωγική Ελλάδα και ξεκινάει μία μάχη γενεών, μεταθέτοντας το πρόβλημα για αργότερα. Ο κ.Τσίπρας βάζει όλους εναντίον όλων».

«Εμείς με συνεχή και ανοιχτό διάλογο, δείχνουμε το δρόμο προς ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δείξαμε και στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ότι είμαστε αντιπολίτευση με θέση και άποψη, με εναλλακτική πρόταση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προχωρώντας και σε κριτική για λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Παράλληλα υποστήριξε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ομάδες ως εκλογικούς πελάτες, γεμάτο από κομματικές σκοπιμότητες και οδηγεί σε αντιπαράθεση γενεών, ανοίγει πόλεμο στην παραγωγική Ελλάδα, στρεβλώνει τα κίνητρα εργασίας, μετατρέπει το ασφαλιστικό σε προνοιακό και ετεροχρονίζει το πρόβλημα.

«Σε αυτό το κρίσιμο θέμα, η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να βάλει τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας: «δυστυχώς σήμερα ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα σε ένα συνεχιζόμενο υφεσιακό περιβάλλον, για το οποίο οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση Τσίπρα». Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «η παράταση της ύφεσης και η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι δημιούργημα αυτής της ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης».

«Όσοι θέλουν να βάλουν το εθνικό πάνω από το συντεχνιακό, το συλλογικό πάνω από το εγώ, όσοι σκέφτονται έξω απ” το πλαίσιο της παραδοσιακής κομματικής πελατειακής λογικής. Ελπίζω όλοι εσείς και πολλοί άλλοι. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα