Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμφύλιος στη ΝΔ για τον “καραμανλικό” Παπαγγελόπουλο

Εμφύλιος στη ΝΔ για τον “καραμανλικό” Παπαγγελόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης,

Η Νέα Δημοκρατία κλονίζεται συθέμελα από την επιλογή Μητσοτάκη να βρεθεί απέναντι από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς υιοθέτησε τις καταγγελίες Τσατάνη, εξοργίζοντας έτσι το στρατόπεδο των καραμανλικών.

Οι αντιδράσεις, οι οποίες τείνουν να λάβουν διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης μεταξύ “καραμανλικών” και του μπλοκ “μητσοτακικών” και “σαμαρικών”, εντείνονται μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τον Μάκη Βορίδη την ώρα που ζητούσε σύγκλησή της για τον “καραμανλικό” Δ. Παπαγγελόπουλο.

Μπορεί από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη να διαρρέουν πως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε αιτηθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αυτό είχε συμβεί σε νεκρό πολιτικό χρόνο και όχι με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Συμπερασματικά, η κίνηση αυτή ενέχει ακόμα ένα σαφές μήνυμα εξοστρακισμού προς την “καραμανλική πτέρυγα” του κόμματος.

Ουκ ολίγα στελέχη και βουλευτές από τους “καραμανλικούς” εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για την “αμάσητη” υιοθέτηση των καταγγελιών της εισαγγελέως που “φούντωσε” το Βατοπέδι και του Σταύρου Ψυχάρη που τις κάνει πρωτοσέλιδο μέσω του ΔΟΛ. Ενδεικτική ήταν η “σφήνα” του Νικήτα Κακλαμάνη στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτά σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα. “Όταν μιλάει δημοσίως θα πρέπει να μιλάει προσεκτικά” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να περάσει από την ΚΟ της ΝΔ. “Το ζήτημα θα πρέπει να περάσει από ψηφοφορία από την ΚΟ του κόμματος” πρόσθεσε με νόημα, όπου είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν ελέγχεται – ακόμα τουλάχιστον – από την ηγεσία.

Έντονη ενόχληση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις του αντικαταστάτη του κ. Μεϊμαράκη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος εν μέσω μύδρων για τον κ. Παπαγγελόπουλο έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για “υπηρέτη δύο αφεντάδων”, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τη στάση των καραμανλικών απέναντι στη νέα ηγεσία του κόμματος.

Σχετικά άρθρα