Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρελάνς Τσίπρα με προ ημερήσιας συζήτηση για τη διαφθορά

Ρελάνς Τσίπρα με προ ημερήσιας συζήτηση για τη διαφθορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Διαφθορά, Δικαιοσύνη,

Τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για τη διαφθορά και τη δικαιοσύνη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση όπου διατυπώνει το εν λόγω αίτημα. Ο χρόνος διεξαγωγής της συζήτησης θα αποφασιστεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ύστερα από συνεννόηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης του πρωθυπουργού με υπουργούς για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης και ενημέρωση για το προσφυγικό και την αξιολόγηση.

Η ρελάνς, όπως χαρακτηρίζεται από ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, έρχεται ως απάντηση στο αίτημα για σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τη ΝΔ με αφορμή της καταγγελίες Τσατάνη για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τις οποίες έσπευσαν να υιοθετήσουν ΝΔ, Ποτάμι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αναμένεται ως εκ τούτου να ανοίξει η βεντάλια για όλα τα ζητήματα της διαφθοράς, με πολλούς να καλούνται να δώσουν απαντήσεις ανοιχτά μπροστά στο πανελλήνιο…

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις» σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την αντιπολίτευση».

Συγκεκριμένα κέντρα έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη κι ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι αιτιάσεις για την κυβερνητική πολιτική στην Δικαιοσύνη «προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη κι ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία» παρατηρώντας ότι το «πραγματικό δυστύχημα» είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση κι άλλα κόμματα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «κεντρικός και δεδηλωμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Δικαιοσύνη» υπενθυμίζοντας ότι αυτή η εμπιστοσύνη τα τελευταία χρόνια «έχει διαρραγεί» εξαιτίας κι «εξωθεσμικών κι αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα

Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης στο παραπάνω στόχο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι «για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά ελεύθερα στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ως ενδεικτικές τέτοιες περιπτώσεις την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων κι άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του Δημοσίου που «ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας».

Δείτε την επιστολή

epistoli tsipras

Σχετικά άρθρα