Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης “πνίγει” την ΝΔ – Με ποιους “στήνει” το προσωπικό του κόμμα

Ο Μητσοτάκης “πνίγει” την ΝΔ – Με ποιους “στήνει” το προσωπικό του κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Πρετεντέρης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Προκόπης Παυλόπουλος,

Όποιος άκουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη “Ανατροπή” στο mega τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα ήταν πολύ εύκολο να καταλάβει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει απλά σκοπό να αλλάξει το κόμμα, αλλά να το πνίξει και να χτίσει ένα προσωποπαγές Μητσοτακικό πολιτικό σχηματισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τις σχέσεις του με την Καραμανλική πτέρυγα σχεδόν ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θέλει και πολλά-πολλά μαζί τους.

Όπως είπε “αυτός είναι πρόεδρος και αυτός αποφασίζει” όταν ρωτήθηκε για τον αν μίλησε με τον Κώστα Καραμανλή πριν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ για τον ίδιο τον Πρόεδρο ξεκαθάρισε ότι έχουν τις απαιτούμενες σχέσεις όπως αυτές καθορίζονται από τις ιδιότητες τους ως Προέδρου της Δημοκρατίας και ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καυστικός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της διαμάχης που έχει ενσκύψει με την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Γεωργιά Τσατάνη.

Όταν, όμως, του επισημάνθηκε ότι από τον Γιάννη Πρετεντέρη ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν νεοδημοκράτης και μάλιστα είχε αξιοποιηθεί από τον πρώην αρχηγό της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όπως βεβαίως και ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο κ. Μητσοτάκης , αρκέστηκε να πει ότι τον ενδιαφέρει η σημερινή στάση του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ο δημοσιογράφος επέμενες και μάλιστα ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι ίδιος έχει ζητήσει η υπόθεση να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από την οποία και αντικατέστησε έναν ακόμη”Καραμανλικό” τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Μάκη Βορίδη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά ότι του το ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Οι τοποθετήσεις αυτές του νέου προέδρου του κόμματος δείχνουν με σαφή τρόπο ότι το γυαλί με την καραμανλική πτέρυγα έχει πλέον ραγίσει και πολύ δύσκολα θα ξανακολλήσει.

Από την άλλη όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι θέλει να μπολίασει την Νέα Δημοκρατία, με στελέχη του πρώην εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, παραδεχόμενος ότι έχει συναντηθεί με την Άννα Διαμαντοπούλου για την οποία μάλιστα μίλησε με κολακευτικά λόγια, ιδιαίτερα για τις γνώσεις της στο ασφαλιστικό.

Και δίνοντας την χαριστική βολή στα στελέχη που επι δεκαετίες πρόσφεραν στην ΝΔ, ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του κόμματος δεν θα το συγγράψουν μόνο στελέχη της ΝΔ αλλά έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή διαδικασία για ένα κόμμα και άνθρωποι που δεν είναι στην Νέα Δημοκρατία.

Για το ποιοι θα είναι αυτοί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στίγμα, καθώς απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Γιάννη Πρετεντέρη, για τους φίλου του, είπε ότι είναι κυρίως οι συμμαθητές του, δηλαδή οι κολεγιόπαιδες!

Κατά τα λοιπά ο κ. Μητσοτάκης ισυχρίστηκε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης του Πρωθυπουργού στην Ευρώπη για το προσφυγικό δεν ήταν τα επιθυμητά.

“Βάλαμε χαμηλά τον πήχη και μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης συγκρίνοντας τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί με τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής ΕΕ – Τουρκίας.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι στο συμβούλιο των αρχηγών ζήτηθηκε από τον κ. Τσίπρα να πάει να διαπραγματευτεί δεσμευτικούς στόχους μετεγκατάστασης, αλλά δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά για κάτι τέτοιο.

Δήλωσε σκεπτικός για το τελικό αποτέλεσμα, εν όψει και της επόμενης συνόδου κορυφής, σημειώνοντας ωστόσο ότι “σε σχέση με αυτά τα οποία συμφωνήθηκαν είναι πολύ λιγότερα” αυτά που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες. “Ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί η διαπραγμάτευση συνεχίζεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το συμβούλιο αρχηγών και την κριτική του Αλέξη Τσίπρα σε βάρος του ότι άλλα είπε μέσα και άλλα έξω, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

“Δεν γίνεται την ίδια μέρα το μέγαρο Μαξίμου να κάνει διαρροές για τρόικα εσωτερικού και την επόμενη μέρα να στήνεται αυτό το ψεύτικο δίλημμα, ανθρωπισμός από τη μία και ακροδεξιά από την άλλη. Είναι ανθρωπισμός αυτό που γίνεται στην Ειδομένη; Εγώ ό,τι είπα μέσα το είπα κι απέξω. Διαρροές δεν κάνω και δεν διαστρεβλώνω την πραγματικότητα και δεν δυναμιτίζω το κλίμα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία. Ο πρωθυπουργός έχει μία τάση μονίμως, και το επιτελείο του, να διχάζει και να λέει το άσπρο μαύρο. Γιατί μιλάει στο δικό του εσωτερικό ακροατήριο. Εχει πολλές κύριες Τασίες τις οποίες πρέπει να ικανοποιήσει μέσα από τον πολιτικό του λόγο”.

Απαντώντας ακόμη στις βολές περί ακροδεξιάς ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:

“Η κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε δείγματα γραφής τα οποία ήταν καταστροφικα. Εμείς τι λέμε; Βεβαίως αλληλεγγύη αλλά ταυτόχρονα και ασφάλεια, προστασία των συνόρων, διαχωρισμός των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών. Αυτά τα οποία λέει σήμερα ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά. Βλέπετε τίποτα ακροδεξιό γιατί εγώ δεν βλέπω. Κοινή λογική. Αλλά επειδή ο πρωθυπουργός μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει και η κοινή λογική επιμένει να διχάζει τον ελληνικό λαό με τέτοιου είδους διλήμματα”.

Δήλωσε, ακόμη, ότι είναι “βαθιά προσβλητικό να ταυτίζεται η ΝΔ με τις χώρες” του Βίζεγκαρντ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για διγλωσσία και επικοινωνιακή διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, τονίζοντας ότι δεν τού έχει εμπιστοσύνη.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο συμβούλιο αρχηγών έθεσε το θέμα της τυχόν σύνδεσης του προσφυγικού με την αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας ότι “είναι αδιανόητο να θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε κάποιο σκόντο στις συντάξεις μετατρέποντας τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot”.

“Η εικόνα της Ειδομένης είναι τόσο προσβλητική και τόσο σοκαριστική που θέλω να πιστεύω ότι κρύβει μόνο μνημειώδη ανικανότητα. Αλλά αν κάποιοι φωστήρες, έστω αν δεν το ομολογούν, πιστεύουν ότι μπορούν να μετατρέψουν την χώρα σε μόνιμο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και να πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν κάποιο όφελος διότι ενδεχομένως θα κάνουν κάποιο σκόντο στην αξιολόγηση, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι. Για άλλη μια φορά δεν καταλαβαίνουν πώς πρέπει κάποιος να διαπραγματεύεται”, δήλωσε.

Χαρακτήρισε “εφιαλτική” και “ντροπιαστική” την κατάσταση στην Ειδομένη, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση διαχειριστική ανεπάρκεια και τραγικές αδυναμίες.

“Είναι ντροπή. Εικόνες μιας χώρας που δεν μπορεί να παράσχει ούτε τις βασικές υπηρεσίες σε ανθρώπους κατατρεγμένους”, σημείωσε και τόνισε ότι “το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά”, ενώ προέβλεψε ότι λόγω του προσφυγικού θα έχουμε συνέπειες και στον τουρισμό.

Σχετικά άρθρα