Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Ο Τσίπρας αρκείται σε αδιέξοδους ακροβατισμούς

Γεννηματά: Ο Τσίπρας αρκείται σε αδιέξοδους ακροβατισμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΠΑΣΟΚ, Πρόσφυγες, Φώφη Γεννηματά,

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και αρκείται σε «αδιέξοδους ακροβατισμούς», αλλά και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο σημείωσε ότι έχει στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της Δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση για το Περιφερειακό Συντονιστικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η Διάσκεψη για το προσφυγικό, και αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ, είναι να έχουμε θετικά αποτελέσματα για την χώρα και θετικά αποτελέσματα θα προκύψουν μόνο αν τηρηθεί ή εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Περιμένω να διαψευστούν με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει σε σχέδιο δήλωσης το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων», είπε στην αρχή της ομιλίας της η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό.

«Το προσφυγικό είναι βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας και της Ευρώπης και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην ενδιαφέρεται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατηθούν στην εξουσία. Πάση θυσία», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Οι βαλκανικές χώρες συνεδριάζουν χωρίς εμάς. Κλείνουν τα σύνορα και οδηγούμαστε σε απομόνωση. Για άλλη μια φορά οδηγούν τον τόπο σε αδιέξοδο. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν, δεν ξέρουν και δεν μπορούν. Η «αξιολόγηση» του προγράμματος καρκινοβατεί επικίνδυνα, βυθίζοντας περισσότερο την χώρα. Ο κ. Τσίπρας αρκείται σε αδιέξοδους ακροβατισμούς, παρακαλώντας για «αξιολόγηση σε δόσεις», ή το χειρότερο, επιχειρώντας να συμψηφίσει το ασφαλιστικό με την προσφυγική κρίση».

Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το κοινό ανακοινωθέν για το προσφυγικό υπογράμμισε: «Πετύχαμε να συμπεριληφθεί το σύνολο των προτάσεων μας σε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Συμβάλαμε σε αυτό. Δεν δώσαμε όμως, ούτε δίνουμε λευκή επιταγή. Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει την εθνική γραμμή. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αποδεικνύει πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί».

Σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του ζητήματος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία επειδή μιλάει για εκλογές και παρατήρησε: «Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, ως πρόεδρός της, έχουν διαμορφώσει μια στρατηγική αντίστοιχη με εκείνη του 2012. Είναι η στρατηγική με στόχο την παλινόρθωση της Δεξιάς και την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου. Μετά τα Ζάππεια, η ΝΔ έσυρε τη χώρα σε διπλές εκλογές για να πληρώσουν οι πολίτες το βαρύ λογαριασμό λίγους μήνες μετά. Τώρα κάνουν και πάλι το ίδιο, με πιο ευέλικτο τρόπο. Αρνούμενοι πάντα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

«Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη λογική του «ώριμου φρούτου» περιμένοντας πότε θα πέσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Χωρίς να σκέφτονται μετά τις εκλογές σε ποια χώρα, ποια κοινωνία, ποια οικονομία θα παριστάνουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Η κ. Γεννηματά επέμεινε στην πρόταση για τον σχηματισμό κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή, με τη συμμετοχή, οπωσδήποτε, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Στις επικρίσεις ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει αυτή την πρόταση επειδή θέλει να είναι πάντα στην κυβέρνηση, απάντησε πως μπορεί και να περιοριστεί στη στήριξη μόνο μιας τέτοιας κυβέρνησης, χωρίς αξιώματα και «καρέκλες». Ως προς τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου εξουσίας, είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και «ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα».

Η ίδια θα εισηγηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον συντονισμό της δράσης της κοινοβουλευτικής ομάδας με την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Επίσης θα εισηγηθεί να γίνει στα μέσα Μαΐου η προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές και ο πρωθυπουργός δείχνει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, τόνισε στην ομιλία του στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και πρόσθεσε: «Η οικονομική και η προσφυγική κρίση συνεχώς οξύνονται. Εμείς ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και όχι τη στείρα αντιπολίτευση που ασκούσε ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Του δώσαμε τη μέγιστη δύναμη της εθνικής συνεννόησης, αλλά πρέπει να το πούμε: Αυτή η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να τα καταφέρει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αυτή τη στιγμή».

Σχετικά με τις προσπάθειες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε πως «δίνουμε το σύνθημα της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής Αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου που έχει ανάγκη ο τόπος».

Εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών μίλησε ο Γιάννης Τούντας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πασχαλίδης, Γιάννης Μαγκριώτης και Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι πρώην υφυπουργοί Γιάννης Δριβελέγκας και Σπύρος Βούγιας, οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης και Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Κουκιάδης, οι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Σχετικά άρθρα