Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσημη ανακοίνωση: Ξεκινά η συζήτηση για μείωση του ελληνικού χρέους

Επίσημη ανακοίνωση: Ξεκινά η συζήτηση για μείωση του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κλάους Ρέγκλινγκ, Πιέρ Μοσκοβισί, Τρόικα,

Έρχονται Αθήνα οι δανειστές, πιθανότατα αύριο Τρίτη, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, μάλιστα, τόνισε ότι σύντομα ξεκινά και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέκλινγκ επισήμανε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα.

Θέλουμε να φτάσουμε σε λύση το ταχύτερον δυνατόν, ανέφερε από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Την επιστροφή των θεσμών επιβεβαίωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση “πολύ καλή”.

«Αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος. Είμαι βέβαιος ότι λογικοί άνθρωποι, όταν κάθονται γύρω από το τραπέζι, θα βρουν μια λογική λύση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά άρθρα