Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Süddeutsche Zeitung: Η προσφυγική κρίση και η οικονομική συνδέονται πολιτικά

Süddeutsche Zeitung: Η προσφυγική κρίση και η οικονομική συνδέονται πολιτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Süddeutsche Zeitung, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Σύνοδος Κορυφής,

Την θέση ότι αν και η προσφυγική και οικονομική κρίση δεν συνδέονται άμεσα, αυτές είναι πολιτικά συνδεδεμένες διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υπογραμμίζει ότι «Ο Τσίπρας φροντίζει να διαχωρίζει δημοσίως με ιδιαίτερη προσοχή την προσφυγική από την οικονομική κρίση».

«Ακόμη και στις Βρυξέλλες και Στο Βερολίνο τονίζεται ότι το ένα δεν έχει να κάνει με το άλλο.

Διπλωμάτης της ΕΕ αναφέρει ότι οι δύο κρίσεις δεν συνδέονται άμεσα, αλλά φυσικά και είναι πολιτικά συνδεδεμένες» αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

«Αυτό φαίνεται και από τις σχέσεις Βερολίνου-Αθήνας. Το κλίμα έχει αλλάξει. Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που το καλοκαίρι έθεσε ζήτημα Grexit, δείχνει ξαφνικά κατανόηση για την οικονομική ανάγκη της Ελλάδας.

Η Γερμανία γνωρίζει πολύ καλά ότι χρειάζεται τη βοήθεια της Αθήνας στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης. Όπως και να το κάνουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ βρίσκονται στην Ελλάδα» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα