Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ κατά των “πρωτοβουλιών” που επιβαρύνουν την Ελλάδα

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ κατά των “πρωτοβουλιών” που επιβαρύνουν την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφημερίδα RealNews, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τόμας ντε Μεζιέρ,

Ενάντια στις εθνικές πρωτοβουλίες κρατών για την ανακοπή των προσφυγικών ροών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ, μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

Όπως είπε αντιτίθεται στις εθνικές πρωτοβουλίες που επιβαρύνουν άλλα κράτη, όπως η Ελλάδα, και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική του Βερολίνου συνίσταται σε ευρωπαϊκές λύσεις και στη συνεργασία με την Τουρκία – και όχι σε εθνικές δράσεις.

«Στην προσφυγική κρίση δεν πρέπει κανείς να πιστεύει ότι η μόνιμη λύση βρίσκεται στις εθνικές επιμέρους δράσεις. Επιπλέον, τέτοια μέτρα είναι εις βάρος μεμονωμένων κρατών-μελών, όπως αυτή τη στιγμή κυρίως εις βάρος της Ελλάδας» εξήγησε, αναλυτικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στο τέλος οι επίμονες διαπραγματεύσεις θα αποδώσουν και θα φτάσουμε σε σημαντικό περιορισμό του αριθμού των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν προς την Τουρκία».

«Σε αυτό, όμως, πρέπει να συνεισφέρει και η Ελλάδα, μέσω πλήρους καταγραφής, αποτελεσματικών hotspots και επαναπροώθησης προσφύγων στην Τουρκία» κατέληξε, σχετικά.

Το πρόβλημα Τουρκία που προκαλεί βάση σχεδίου όλο αυτό το προσφυγικό το έχει εντοπίσει κανείς τους ή κάνουν τις στρουθοκαμήλους;

Σχετικά άρθρα