Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θα είχε καταστραφεί η χώρα με οικουμενική κυβέρνηση

Τσίπρας: Θα είχε καταστραφεί η χώρα με οικουμενική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Προεδρικό Μέγαρο, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο να κατέληξαν σε ένα κείμενο που συνυπογράφουν, όμως φαίνεται ότι το αναμενόμενο ανακοινωθέν ήταν περισσότερο προϊόν της συνειδητοποίησης ότι ένα πιθανό ναυάγιο του Συμβουλίου θα είχε συνέπειες για την χώρα παρά αποτέλεσμα σύγκλισης απόψεων.

Χρειάστηκαν ακόμη τρεις ώρες διαπραγματεύσεων για να καταλήξουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε ένα κείμενο, γεγονός το οποίο αν μη τι άλλο αποτυπώνει την δυσκολία να γεφυρωθούν οι διαφορές.

Ενδεικτικά είναι όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περίπου στις 20:00, βγαίνοντας – πρώτος απ’ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς- από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό την προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και ο Γιάννης Καλλιάνος εκπρόσωπος Τυπου του κόμματος του κ. Λεβέντη ρώτησαν τον πρωθυπουργό: «Πρόεδρε πώς πήγε;».

«Δεν βλέπετε πόση ώρα κάναμε για να καταλήξουμε σε ένα κείμενο; Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε οικουμενική όπως ζητάει ο Βασίλης (σσ εννοώντας τον Βασίλη Λεβέντη). Θα είχε καταστραφεί η χώρα!» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα