Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησαν Γεννηματά και Λεβέντης

Οικουμενική κυβέρνηση ζήτησαν Γεννηματά  και Λεβέντης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Λεβέντης, Ένωση Κεντρώων, ΠΑΣΟΚ, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, Φώφη Γεννηματά,

Την ανάγκη να υπάρξει Οικουμενική Κυβέρνηση τόνισαν στον Αλέξη Τσίπρα η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κ. Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας, αλλά με «αστερίσκους», ενώ ζήτησε επίσης να καταγραφεί στο τέλος του κειμένου η άποψή της ότι για την εφαρμογή των αποφάσεων, χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε επίσης Οικουμενική Κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέμεινε στην απόφασή του να μην υπογράψει το ανακοινωθέν.

Οι διάλογοι
Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε πως χαιρετίζει την «στροφή στο ρεαλισμό», ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να παραδεχθεί τα λάθη του και επέμεινε σε υπερυπουργό κοινής αποδοχής.

Πιο αναλυτικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε υπερυπουργό Μετανάστευσης -χωρίς να προσδιορίσει όνομα- και δημιουργία ειδικής δομής για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών αλλά κυρίως για τα ασυνόδευτα παιδιά.

«Δεν εννοούμε μόνο φροντίδα, σίτιση και διαμονή αλλά και εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη», διευκρίνιζαν συνεργάτες του επικεφαλής του Ποταμιού ο οποίος ζήτησε επίσης στο συμβούλιο σαφή διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και εθνικό σχέδιο για τον έλεγχο των ροών. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την σημερινή κατάσταση.

Όσον αφορά στην κυρία Γεννηματά, φέρεται να έθεσε επίσης ερωτήματα για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ ζήτησε την εμπλοκή όλων των φορέων προκειμένου να υπάρξει ειρήνευση.

Αυτή την ώρα, οι πολιτικοί αρχηγοί που παραμένουν στο Προεδρικό Μέγαρο, επεξεργάζονται προσχέδιο ανακοινωθέντος έκτασης τεσσάρων σελίδων. Το ανακοινωθέν ετοιμάζεται με προσωπική φροντίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά του σημεία του είναι:

– Αναλογική κατανομή προσφυγικών ροών στις χώρες της ΕΕ
– Τήρηση της σύμβασης της Γενεύης του 1960
– Θα επισημαίνεται ότι το θεσμικό κενό που θα υπάρχει στην ΕΕ σχετικά με κυρώσεις που θα έπρεπε να προβλέπονται για τέτοια θέματα, όπως συμβαίνει με τις παραβιάσεις των κριτηρίων σχετικά με την οικονομική σταθερότητα

Σχετικά άρθρα