Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιβεβαιώνει η Τουρκία την επικείμενη συμφωνία επιστροφής μεταναστών στο έδαφος της

Επιβεβαιώνει η Τουρκία την επικείμενη συμφωνία επιστροφής μεταναστών στο έδαφος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Financial Times, Αιγαίο Πέλαγος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν, Τουρκία,

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων με την ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ δήλωσε ότι η «Συμφωνία Επανεισδοχής» που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, δεν θα συμπεριλαμβάνει τους Σύρους και τους Ιρακινούς, επιβεβαιώνοντας έτσι τους Financial Times που υποστήριξαν πως έρχεται συμφωνία που θα προβλέπει την επαναπροώθηση από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία όλων των μη προσφύγων.

Ο Μπόζκιρ στις δηλώσεις που προέβη σε μια συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο σειράς επαφών στην Αμερική, σημείωσε τα εξής:

«Σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Επανεισδοχής και δεν αρθεί το καθεστώς ταξιδιωτικών θεωρήσεων τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο, επιφυλάσσουμε το δικαίωμα να καταργήσουμε τη συμφωνία. Αυτή είναι μια σχέση που συνεχίζεται από κοινού. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας κύματος μετανάστευσης από Τούρκους πολίτες προς Ευρώπη. Δεν τίθεται επίσης θέμα για επιστροφή 1 εκατομμυρίων μεταναστών στην Τουρκία από την Ευρώπη την επόμενη της εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής. Θα υπάρχει ξεχωριστός φάκελος για κάθε άτομο. Οι Σύριοι και Ιρακινοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία».

Σχετικά άρθρα