Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Aθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών – Θα συναντηθεί με Κοτζιά

Στην Aθήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών – Θα συναντηθεί με Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Κοτζιάς, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την  Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο κύριος Τσαβούσογλου έρχεται στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν από την κρίσημη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, στην οποία θα συμμετάσχει και η Τουρκία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί στις 14:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο, στις 4 το απόγευμα.

Εξάλλου την Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.

Κατά την συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην περαιτέρω διεύρυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενόψει και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διμερή συνεργασία στον τομέα των μεταφορών, με επίκεντρο την δημιουργία υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη και την Ηγουμενίτσα με την Κωνσταντινούπολη, καθώς και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Σχετικά με την τελευταία, η τουρκική πλευρά εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εκφράζοντας την πρόθεσή της για παράλληλη μείωση των τελών ελλιμενισμού στον λιμένα Σμύρνης, προκειμένου η σύνδεση να καταστεί πιο ελκυστική.

Τέλος, ο Τούρκος Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μεγάλο ενδιαφέρον τουρκικών εταιρειών να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα