Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστροφή στις απολύσεις για τον Κυριάκο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νεοφιλελευθερισμός, Ομαδικές Απολύσεις,

Να πάρει “κεφάλια” σχεδιάζει στη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιώντας τις “δεσμεύσεις” για νοικοκύρεμα του κόμματος και το θέμα έχει βαρύνει πολύ το κλίμα στη Συγγρού, καθώς πολλοί εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πολιτικές εκκαθαρίσεις.

Κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας θα είναι το «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας». Πηγές της ΝΔ αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει με συγκεκριμένους αριθμούς τη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν έρθει τα οικονομικά της παράταξης, καθώς ήδη ορκωτοί λογιστές έχουν «ξεσκονίσει» όλα τα στοιχεία.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter από την Τρίτη πως «αυτή την Πέμπτη παρουσιάζω σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης της ΝΔ. Με διαφάνεια, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Για το θέμα ενημέρωσε δε και την κοινοβουλευτική ομάδα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης.

Από την προεκλογική κιόλας περίοδο στη γαλάζια κούρσα ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι μία από τις βασικές δεσμεύσεις του είναι η τακτοποίηση των οικονομικών του κόμματος, καθώς κυριολεκτικά βουλιάζει στα χρέη που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ. Το δύσκολο και ομολογουμένως άχαρο έργο των περικοπών έχει αναλάβει να εκπονήσει ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Παπαθανάσης.

Ήδη, έχει ανακοινωθεί η μετακόμιση από το κτήριο της Συγγρού με μηνιαίο κόστος 98.000 ευρώ στο εργοστασιακό κτήριο της Πειραιώς στην υποβαθμισμένη περιοχή του Μοσχάτου με μίσθωμα 10.000 ευρώ.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων στο κόμμα. Κατά την ανάληψη της νέας ηγεσίας από τον κ. Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε σχεδόν 210 και ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Στόχος του προέδρου είναι ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα το πολύ 90 εργαζομένων, με τις επιπλέον ανάγκες να καλύπτονται από τον αριθμό των αποσπασμένων που δικαιούται το κόμμα. Ήδη πάντως οι αποχωρήσεις έχουν ξεκινήσει, ενώ στο «ξεσκόνισμα» έχουν εντοπιστεί και άτομα τα οποία είχαν να πατήσουν στα γραφεία του κόμματος πάρα πολύ καιρό… Ωστόσο, το «αγκάθι» για τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού της ΝΔ είναι οι αποζημιώσεις, καθώς τα ταμεία του κόμματος είναι κυριολεκτικά άδεια.

Την ίδια ώρα ο τραπεζικός δανεισμός του κόμματος, που αποτελεί και το μεγαλύτερο πονοκέφαλο, ξεπερνά τα 190 εκατ. από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Στόχος της ηγεσίας είναι η «κουρεμένη» κρατική χρηματοδότηση να πηγαίνει απευθείας στην εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων και τα λειτουργικά έξοδα να καλύπτονται αποκλειστικά από συνδρομές.

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί εξόρμηση για την άντληση ποσών από τα μέλη του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου με κεντρικό σύνθημα το «λίγα από πολλούς». Ουκ ολίγες φορές έχει επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόθεσή του για «ανοιχτή χρηματοδότηση, με ξεκάθαρη στήριξη από πρόσωπα και οργανισμούς». Στο πλαίσιο αυτό θα απευθύνει έκκληση για ένα Crowd funding, στο οποίο ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει τον οβολό του για τη Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα