Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Όχι σε βέτο και συμψηφισμό αξιολόγησης με προσφυγικό

Μητσοτάκης: Όχι σε βέτο και συμψηφισμό αξιολόγησης με προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Συνθήκη Σένγκεν,

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται κατά και του συμψηφισμού του μεταναστευτικού με την αξιολόγηση καθώς εκτιμά πως υπάρχει ο κίνδυνος της ήττας και στα δύο μέτωπα. «Εμείς προειδοποιούμε τους κυβερνώντες να μην παίζουν στα ζάρια την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία, για να παραστήσουν πάλι τους σκληρούς διαπραγματευτές» είπε στην συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας να υπάρχουν γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος του για τους ήπιους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό όπως αναφέρει το real.gr, άλλαξε στρατηγική και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα.

«Οι απειλές για μονομερείς ενέργειες, βέτο και διάφορα άλλα, που ακούω, δεν ωφελούν. Εξάλλου οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού είναι ακόμα νωπές. Σήμερα, απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και, κυρίως, ψυχραιμία. Όχι βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες, που τελικά βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περισσότερο την αξιοπιστία της».

Στην Συγγρού χαρακτηρίζουν τις επόμενες ημέρες ιδιαιτέρως κρίσιμες για το μέλλον της χώρας και παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις Βρυξέλλες. Επίσης θεωρούν σημαντικό το γεγονός ότι στο επίμαχο ζήτημα έχουν κοινές απόψεις με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κάτι που θα επιβεβαιωθεί και στην σύσκεψη κορυφής στο προεδρικό μέγαρο.

Η ανησυχία για τις εξελίξεις είναι έκδηλη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί τακτικά με τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Σχετικά άρθρα