Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η κυβέρνησή μας δεν εκβιάστηκε και δεν χαρίστηκε σε κανένα

Τσίπρας: Η κυβέρνησή μας δεν εκβιάστηκε και δεν χαρίστηκε σε κανένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σταύρος Ψυχάρης,

Διέψευσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όλους τους ισχυρισμούς του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη και μάλιστα τόνισε με έμφαση στην συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star, ότι αν χρειαστεί μπορεί να συναντηθεί και με τον διάβολο, αλλά δεν θα του χαρίσει την ψυχή του.

«Δεν θα κριθώ από το ποιον συναντώ, αλλά από το τι πράττω», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ούτε μία φορά που να σήκωσε το τηλέφωνο για να ζητήσει χάρη από κανέναν.

Σχολιάζοντας την υπόθεση που έχει ανακύψει με τον ΔΟΛ, ζήτησε από τον Σταύρο Ψυχάρη τον προκάλεσε αν έχει κάτι εναντίον του «να τα βγάλει όλα στη φόρα, δεν με απασχολούν οι χρυσές εφεδρείες».

«Μεμπτό θα ήταν αν τον είχα ευνοήσει», συμπλήρωσε και αποκάλυψε ότι έχει απορρίψει προτάσεις για συναντήσεις τον τελευταίο χρόνο που του έκανε ο εκδότης του ΔΟΛ.

Ένα χρόνο που είμαι πρωθυπουργός δεν δέχθηκα να συναντήσω τον κ. Ψυχάρη, τόνισε ο κ. Τσίπρας,προσθέτοντας ότι στο Mega έχω να πάω από το 2012, αν είχα κάνει συναλλαγή θα με είχατε δει την επόμενη μέρα.

“Η μετατόπιση πάρα πολλών μέσων μετά τις εκλογές έγινε γιατί ανέμεναν ευνοϊκή μεταχείριση” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας στην πρωτοβουλί της κυβέρνησης για την εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. “Σε τρεις διαδοχικές κρίσιμες κάλπες δεν ζήτησα χάρη από κανένα ούτε από φίλους, ούτε από εχθρούς” υπογράμμισε, τονίζοντας πως “η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν εναντίον μας σε όλες τις αναμετρήσεις και αυτό μας έκανε καλό. Τα δάνεια των Μέσων θα ελεγχθούν όλα”

Τέλος, με δόση ειρωνείας ο πρωθυπουργός έκλεισε την συζήτηση λέγοντας για τις αιτιάσεις του Σταύρου Ψυχλαρη: “Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Η γάτα Ιμαλαϊων”.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι ο λαός έδωσε τον Σεπτέμβριο και κυβέρνηση και πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση έχει ακόμη 3,5 χρόνια ανέφερε ενώ σημείωσε ότι είναι ανάγκη να υπάρχει συνεννόηση στα εθνικά θέματα. Ωστόσο, πρόσθεσε, η ανάγκη για συνεννόηση στα εθνικά θέματα δεν νομίζω ότι παζαρεύεται με ομερτά στα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαρκής ανακαίνιση αυτής της συζήτησης με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εύχονται τα χειρότερα προκειμένου να βρεθούν σε θέση εξουσίας.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι στην πρώτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξαν σημεία συμφωνίας και διαφωνίας και πρόσθεσε ότι του δήλωσε ότι θέλει να έχει αντίπαλο κάποιο που διαφωνεί καθαρά και όπως είπε, του ζήτησα να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για τον εκλογικό νόμο και το σύνταγμα.

Του πρότεινα επίσης, είπε ο πρωθυπουργός να υπάρξει ρήτρα στο σύνταγμα ώστε να μην είναι εύκολη η προσφυγή σε εκλογές.

Ακόμη του ζήτησε να γυρίσει η χώρα σελίδα στο θέμα της διαπλοκής και της διαφθοράς και να πάμε στην εκλογή του ΕΣΡ και να πάμε στην αδειοδότηση των καναλιών.

Έφυγε, είπε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα το σκεφθεί αν φύγουν οι εξουσίες από υπουργό Επικρατείας. Το έκανα είπε ο κ. Τσίπρας και αμέσως μετά , ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε μια ολόκληρη γραμμή άμυνας για να μποϊκοτάρει την εκλογή ΕΣΡ και να καλύψει τον Παπασταύρου και την υπόθεση της λίστας Μπόργιανς.

Σχετικά άρθρα