Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων – Μάχη για τις συντάξεις

Τσίπρας: Δεν θα γίνει κούρεμα καταθέσεων – Μάχη για τις συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Επικουρικές Συντάξεις, Συντάξεις, Φορολογία,

Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα καταθέσεων, αλλά φειδωλός στις δηλώσεις του σε ότι αφορά τις περικοπές συντάξεων ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star.

«Εφαρμόζουμε τη συμφωνία κατά γράμμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός και άφησε αιχμές κατά του ΔΝΤ, καταλογίζοντάς του ότι έχει διαφορετικές εκτιμήσεις, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους θεσμούς.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι στο πρώτο επτάμηνο είχε λάβει εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου έλαβε εντολή υλοποίησης της συμφωνίας , διατηρώντας τις «κόκκινες» γραμμές».

Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι πολύ θετικότερα από τις εκτιμήσεις πριν κάνουμε τη συμφωνία. Αν δεν είχαμε ολοκληρώσει εγκαίρως την ανακεφαλαιοποίηση, οι τράπεζές μας θα ήταν ευάλωτες. «Οι ελληνικές τράπεζες είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες στην Ευρώπη», είπε ο Πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κούρεμα στις καταθέσεις.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το Ταμείο έχει τους δικούς του κανόνες, ενώ εκτίμησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα, διαχώρισε την προσφυγική κρίση από την αξιολόγηση, αν και όπως είπε, η Ευρώπη δεν αντέχει να διαχειριστεί ταυτόχρονα δύο κρίσεις.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους θεσμούς να ξεκαθαρίσουν τις σχέσεις τους με το ΔΝΤ, ενώ σημείωσε ότι η χώρα καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες χωρίς το Ταμείο, την παρουσία του οποίου χαρακτήρισε συμβολική.

Σε ότι αφορά τις συντάξεις ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθάρισε το τι θα γίνει τελικά και περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα γίνει αγώνας για να μην μειωθεί καμία σύνταξη, αν και άφησε να εννοηθεί ότι η μάχη για δοθεί για τις συντάξεις έως τα 1200 ευρώ και τις επικουρικές έως τα 170 ευρώ.

Σχετικά με τις φήμες για κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε ούτε επιβεβαίωσε κάποιο ύψος φορολογικών συντελεστών αλλά και πάλι δεν δεσμεύθηκε για αύξηση της φορολογίας για υψηλά εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ ετησίως.

Σχετικά άρθρα