Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WSJ: 700 εκ. θα διαθέσει η Ε.Ε. για πρόσφυγες στην Ελλάδα

WSJ: 700 εκ. θα διαθέσει η Ε.Ε. για πρόσφυγες στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εφημερίδα Wall Street Journal, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο ενός σχεδίου ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διαθέσει περί τα 700 εκατομμύρια τα επόμενα τρία χρόνια για ανθρωπιστική βοήθεια εντός της Ένωσης και πρωτίστως προς την Ελλάδα όπου δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί από το κλείσιμο των συνόρων των χωρών στον Βορρά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του σχεδίου ανθρωπιστικής βοήθειας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, θα προβλέπει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Στο σχέδιο αναφέρεται και δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard με τίτλο «Σχέδιο έκτακτης βοήθειας προς την Ελλάδα ετοιμάζει η Επιτροπή». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Επιτροπή πρόκειται να διαθέσει κονδύλια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τα οποία πρόκειται στη συνέχεια να δοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν προσφυγικοί καταυλισμοί

Σχετικά άρθρα