Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Προσφυγικό και μνημόνιο είναι δύο ξεχωριστά ελληνικά ζητήματα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, Ελληνική Κυβέρνηση, Ελληνικό Χρέος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μνημόνιο, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση ότι η προσφυγική κρίση είναι ξεχωριστό θέμα από το Μνημόνιο και την ελάφρυνση του χρέους έστειλε η Γερμανία, δια στόματος του εκπροσώπου της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε στο Βερολίνο ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης θα πρέπει να επιτευχθούν, αν και παραδέχτηκε ότι δεν θα είναι εύκολο.

Ο κ. Ζάιμπερτ φέρεται να συμπλήρωσε ότι η κ. Μέρκελ βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πως το Βερολίνο είναι έτοιμο να βοηθήσει την Αθήνα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Οι δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου ουσιαστικά αποκρυσταλλώνουν τη θέση της Γερμανίας ότι η υποστήριξη που θα λάβει η χώρα μας λόγω του βάρους που επωμίζεται στην προσφυγική κρίση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αιτία για απόκλιση από τους μνημονιακούς στόχους.

Την Κυριακή, η καγκελάριος Μέρκελ έστειλε μήνυμα στήριξης στη χώρα μας σχετικά με το προσφυγικό, επικρίνοντας τη στάση της Αυστρίας και άλλων κρατών που ουσιαστικά κλείνουν τα σύνορα και μετακυλίουν το βάρος στην Ελλάδα, εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Σχετικά άρθρα