Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός για το προσφυγικό στη ΝΔ

Συναγερμός για το προσφυγικό στη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νέα Δημοκρατία, Πρόσφυγες,

Για παντελή έλλειψη επιχειρησιακού πλάνου κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι απλά ετοιμάζει την κοινή γνώμη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Η ΝΔ συνεχίζει να “βλέπει” ως “μοιραίο” τον πρωθυπουργό, ζητώντας την άμεση σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών σε συνεννόηση με το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Την ίδια ώρα σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί την ομάδα διαχείρισης του προσφυγικού, στην οποία θα αποκρυσταλλωθούν οι θέσεις με τις οποίες θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέμα βέτο δεν εξετάζεται επί του παρόντος, ενώ η ΝΔ εκφράζει επιφυλάξεις και για το διπλωματικό θρίλερ με την Αυστρία, εκτιμώντας ότι νέοι “ευρωπαϊκοί τσαμπουκάδες εγκυμονούν κινδύνους για περαιτέρω απομόνωση της χώρας.

Οι βασικές θέσεις τις οποίες έχει προτάξει μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπικνώνονται στην δημιουργία κέντρων κράτησης κλειστού τύπου για να
σταματήσει η ασύδοτη μετακίνηση μεταναστών μέσα στην ελληνική επικράτεια, στην ενίσχυση με όλους τους τρόπους η δράση του Λιμενικού Σώματος και στην ανάληψη δράσεων ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης ώστε να «αναδειχθεί» η σημερινή πραγματικότητα.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη Σύνοδο Κορυφής και το ενδεχόμενο να μην υπάρχει κάποια απόφαση για χαλάρωση των συνοριακών ελέγχων. Τις ανησυχίες αυτές επιτείνουν οι θέσεις Μουζάλα, ο οποίος προεξοφλεί, όπως τονίζουν, τον εγκλωβισμό 70.000 ανθρώπων στη χώρα τον επόμενο μήνα.

Πάντως, από το ταξίδι εξπρές στην Κύπρο ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη βασική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα και ο πρωθυπουργός “έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης”. Αποδίδοντας τα εύσημα στην Κύπρο για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε καταστροφικό τρόπο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι διέκοψε βίαια την έξοδο από το μνημόνιο που είχαν σχεδιάσει οι προκάτοχοί της επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδεικνύει την ίδια κάλυψη της κυβέρνησης Σαμαρά στο μέτωπο της διαπλοκής, στο οποίο υιοθετεί τα σενάρια της “γάτας” του κ. Ψυχάρη, αλλά τηρεί αποστάσεις ασφαλείας από το τιμολόγιο της ΝΔ στον προφυλακισμένο για εκβιασμούς Π. Μαυρίκο, χαρακτηρίζοντάς το απλά “απλήρωτο”…

Σχετικά άρθρα