Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τρίτο μνημόνιο και την καταστροφή

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τρίτο μνημόνιο και την καταστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αβέρωφ Νεοφύτου, ΔΗΣΥ, Κύπρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Η Ελλάδα έχει απολέσει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι έχει διαχειριστεί «με τρόπο καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία» την οικονομική κρίση.

Μιλώντας από την Κύπρο, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), με θέμα: «Τα διδάγματα από τη Διαχείριση της Οικονομικής Κρίσης στην Ελλάδα και στη Κύπρο : Η Επόμενη Μέρα», ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για οικονομική αβεβαιότητα, την οποία απέδωσε στο γεγονός πως δεν έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης.

Όπως σημείωσε, η Κύπρος εξέρχεται του μνημονίου εντός των επόμενων ημερών, ενώ στην Ελλάδα «λόγω των κακών χειρισμών της κυβέρνησης, επιβλήθηκε ένα τρίτο πολύ σκληρό πρόγραμμα από το οποίο δεν προβλέπεται να εξέλθουμε πριν από το 2018».

«Είναι σημαντικό – και εμείς στην Ελλάδα – να καταλάβουμε τι έκανε σωστά η Κύπρος . Ποια είναι τα – μαθήματα έστω και σήμερα – έξι χρόνια μετά την αφετηρία της κρίσης. Μπορούμε να μάθουμε για το πώς διαχειρίζεται κανείς σωστά και σοβαρά μια τέτοια κρίση», σχολίασε εν συνεχεία και στάθηκε στην ανάγκη για σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εργατικότητα.

Τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα μπορεί να έχει αδικίες, αλλά όπως είπε, «όλοι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξέλθει κάποιος των προγραμμάτων είναι να το εφαρμόζει και να διεκδικεί οποιαδήποτε αναδιαπραγμάτευση, μόνο αφού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «στο πρόσωπο σου βλέπουμε την Ελλάδα της ευθύνης και της αξιοπρέπειας».

«Εμείς εδώ στη Κύπρο είχαμε ένα σκληρό πρόγραμμα. Μπορεί και άδικο. Δεν μπήκαμε στη λογική της μουρμούρας, αλλά στρωθήκαμε στη δουλειά και με το λαό μας να δείχνει πρωτόγνωρη υπευθυνότητα. Σε μερικές μέρες θα εξέλθουμε του μνημονίου, επανακτώντας την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια», πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου.

Σχετικά άρθρα