Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα: “Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι αριστερή” – Ναι σε οικουμενική όχι σε εκλογές

Έρευνα: “Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι αριστερή” – Ναι σε οικουμενική όχι σε εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ,

Την λύση της οικουμενικής κυβέρνησης και πάντως όχι πρόωρες εκλογές δείχνουν να προτιμούν οι πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών καταγράφει ένα ρευστό και μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης (ασφαλιστικό, φορολογικό κ.λπ.), εισπράττοντας την πολιτική δυσαρέσκεια αρκετών κοινωνικών ομάδων.

Η δυσκολία διαχείρισης μιας σύνθετης κατάστασης, η οποία επιβαρύνεται από τις πιέσεις του προσφυγικού θέματος, φαίνεται να οδηγεί τους ψηφοφόρους σε σκέψεις για αλλαγή σύνθεσης της κυβέρνησης, με πρώτη προτίμηση τη συγκρότηση οικουμενικής (51%), κάτι που πριμοδοτούν αυτή την περίοδο πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

sel6-630_0

Στην επιλογή αυτή συντελούν και η εκτίμηση των περισσοτέρων (42%) ότι η κυβέρνηση «δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», αλλά και η πεποίθηση ότι «δεν αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων».

Διαφωνούν με την άποψη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι «αριστερή» το 58% των συμμετεχόντων.

Η συντριπτική πλειονότητα (78%) δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Σχετικά άρθρα