Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαστούκι ΟΗΕ σε Αυστρία και “Βαλκάνιους”: Ανοίξτε τα σύνορα

Χαστούκι ΟΗΕ σε Αυστρία και “Βαλκάνιους”: Ανοίξτε τα σύνορα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ειδομένη, Κροατία, Μετανάστες, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες, Σερβία, Σκόπια, Σλοβενία,

Χαστούκι ΟΗΕ σε Αυστρία και “Βαλκάνιους” τους οποίους καλεί να ανοίξουν τα σύνορα, Η ηχηρή παρέμβαση από τον Οργανισμό Ηνωμένων σημειώθηκε με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου Στεφάν Ντουζάρικ, ο οποίος μετέφερε δήλωση του Μπαν κι Μουν για να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

«Ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία την αύξηση του αριθμού των συνοριακών περιορισμών κατά μήκος της βαλκανικής εδαφικής οδού, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τέτοιοι συνοριακοί περιορισμοί δεν συνάδουν με τη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και του Πρωτοκόλλου του 1967, επειδή ο ατομικός καθορισμός του καθεστώτος του πρόσφυγα και η αξιολόγηση των ατομικών αναγκών προστασίας δεν γίνονται δυνατά.

O αριθμός των αιτούντων άσυλο που εισέρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία συνεχίζεται αμείωτος και ότι οι αποκλεισμοί των συνόρων δημιουργούν δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, συνεχίζει, η Τουρκία φιλοξενεί ήδη πάνω από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Ο Γενικός Γραμματέας έχει πλήρη επίγνωση των πιέσεων που αισθάνονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, ο ίδιος καλεί όλες τις χώρες να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους και να ενεργούν με πνεύμα επιμερισμού ευθύνης και αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων μέσω της επέκτασης των νομίμων οδών για πρόσβαση στο άσυλο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων φιλοξενούνται από τις αναπτυσσόμενες χώρε. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για κατανομή των ευθυνών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της Συνόδου Κορυφής της Γενικής Συνέλευσης για μεγάλες μετακινήσεις των προσφύγων και των μεταναστών, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη», αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα