Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, προβάδισμα ΝΔ στις βουλευτικές, τρίτο κόμμα Το Ποτάμι

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, προβάδισμα ΝΔ στις βουλευτικές, τρίτο κόμμα Το Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντώνης Σαμαράς, ΔΗΜΑΡ, Εκλογές, Ελιά, Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, Ευρωεκλογές 2014, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Δένδιας, Οικολόγοι Πράσινοι, Σταύρος Θεοδωράκης, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ, Χαράλαμπος Αθανασίου, Χρυσή Αυγή,

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου, ενώ Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη σταθεροπoιείται στην τρίτη θέση, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Ανατροπή” του Mega.

Η έρευνα δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές.

Ειδικότερα,στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 20,2% στην πρόθεση ψήφου, ακολουθεί η ΝΔ με 19,5%, 8,8% καταγράφει Το Ποτάμι, 7% η ΧΑ, 6,7% το ΚΚΕ, 5,5% καταγράφει η Ελιά, 4,1% οι ΑΝΕΛ και 2,8% η ΔΗΜΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 1,5%, το ΛΑΟΣ 1,4%, ενώ από 1% συγκεντρώνουν η Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Αντίθετα, στις βουλευτικές εκλογές η ΝΔ παίρνει το προβάδισμα με 22,1% ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21,2%, Το Ποτάμι είναι και πάλι τρίτο με 8,5%, από 6,8% σημειώνουν η ΧΑ και το ΚΚΕ, 5,8% η Ελιά, 4,3% οι ΑΝΕΛ και 3% η ΔΗΜΑΡ. Άλλο απαντούν 3,6%, Λευκό/ Άκυρο 4,3% και Δεν έχω αποφασίσει 13,6%.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πρέπει να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εθνικές εκλογές οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

Ναι / Μάλλον ναι: 42,5%
Όχι / Μάλλον όχι: 54,4%
Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ: 3,1%

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα οι πολίτες απάντησαν:

Αντώνης Σαμαράς: 42,7%
Αλέξης Τσίπρας: 27,2%
Κανένας (αυθόρμητα): 29,4%

Υπόθεση Μπαλτάκου

Το 42,9% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η υπόθεση Μπαλτάκου είναι πολύ σημαντική, το 15,9% αρκετά και το 14% λίγο.

Σημειώνεται ότι το 60,8% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες.

Σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης το 42,8% των πολιτών πιστεύει ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας πρέπει να παραιτηθούν, ενώ το 48,6% διαφωνεί.

Εξάλλου, το 57% των ερωτώμενων διαφωνεί με το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ενώ το 37,5% συμφωνεί.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3, 4, 5 και 7 Μαρτίου 2014.

Σχετικά άρθρα