Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ζητώ τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό

Τσίπρας: Ζητώ τη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών,

Για αδυναμία διαχείρισης από την πλευρά της Ε.Ε. στο προσφυγικό έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σε παρέμβασή του, ενώ επεσήμανε ότι «κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινές μας συμφωνίες και κανόνες, είτε τηρούνται από όλους, είτε δεν υπάρχουν κανόνες και συμφωνίες».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, προκειμένου να υπάρξει μέγιστη δυνατή συναίνεση. Όπως είπε, η Ελλάδα θα απαιτήσει να υπάρξει απόφαση για υποχρεωτική αναλογική συμμετοχή στη μετεγκατάσταση των προσφύγων από όλες τις χώρες της Ε.Ε.
Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα το καλοκαίρι «βρέθηκε στο απόσπασμα στο όνομα της αρχής ότι “οι συμφωνίες τηρούνται”» και σήμερα αποδεικνύεται ότι η πίεση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων τελικά «αφορά ορισμένους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «έχει συμβεί κάτι ακόμα χειρότερο και είναι ντροπή για την λειτουργία της Ε.Ε., να αποφασίζουν οι ηγέτες στις Συνόδους Κορυφής και οι συμφωνίες να ακυρώνονται από επικεφαλής της αστυνομίας ορισμένων κρατών, ακόμα και μη μελών της Ε.Ε.».

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτο από την πλευρά της Αυστρίας να συγκαλεί «παρασυσκέψεις» για το προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων χωρών. Όπως τόνισε, απαιτείται μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συνεργασία.

Σχετικά άρθρα