Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντομπρόβσκις: Ολοκληρώστε την αξιολόγηση για να αρθεί η αβεβαιότητα

Ντομπρόβσκις: Ολοκληρώστε την αξιολόγηση για να αρθεί η αβεβαιότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βάλντις Ντομπρόβσκις, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μνημόνιο, Τρόικα,

Αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση του προσφυγικού, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις επισημαίνει εκ νέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, την ανάγκη να απαλλαχθεί η χώρα από τα βάρη του μνημονίου, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της.

«Υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και άλλες σημαντικές προκλήσεις, όπως η κρίση του προσφυγικού, είναι σημαντικό η χώρα να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο ώστε ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που θα άρει την υφιστάμενη αβεβαιότητα», τόνισε ο Β. Ντομπρόβσκις.

Περαιτέρω ανέφερε ότι σημειώνεται πρόοδος στην εν εξελίξει πρώτη αξιολόγηση, στα κρίσιμα ζητήματα των δημοσιονομικών στόχων, του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, του Ασφαλιστικού και της Δημόσιας Διοίκησης.

«Τα τεχνικά κλιμάκια (που συζητούν) για το δημοσιονομικό βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και ευελπιστούμε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν για να συνεχιστεί η διαδικασία».

Αναφορικά τέλος με το ζήτημα των hotspots, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις μίλησε για «αξιοσημείωτη πρόοδο» της Ελλάδας, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες καθώς απαιτείται «περισσότερη προσπάθεια» ιδίως στο μέτωπο της μετεγκατάστασης.

Σχετικά άρθρα