Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χουντής: Οι Ευρωπαίοι υποκρίνονται για το προσφυγικό

Χουντής: Οι Ευρωπαίοι υποκρίνονται για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Χουντής, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Για υποκρισία απέναντι στην Ελλάδα, στο ζήτημα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα άλλα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Χουντής, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την προσφυγική κρίση, είπε ότι η Κομισιόν αδιαφορεί πλήρως και δεν προτίθεται να ενισχύσει τα ελληνικά νησιά, που -όπως επεσήμανε- πλήττονται σε τουριστικό και οικονομικό επίπεδο.

Όπως είπε ο κ. Χουντής, παρά το γεγονός ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο υπήρχε έκθεση του υπουργείου Οικονομικών για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στα ελληνικά νησιά από την αύξηση των προσφυγικών ροών, τα κονδύλια που διατέθηκαν στην Ελλάδα μέχρι τώρα από την ΕΕ αφορούν μόνο τη δημιουργία και τη λειτουργία των hotspots.

«Διατέθηκαν 509 εκατ. ευρώ και άλλα 133 εκατ. έκτακτα, αλλά μόνο για τη δημιουργία hotspots και όχι να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες του προβλήματος συνολικά», σχολίασε ο κ. Χουντής, υπογραμμίζοντας ότι στην αδιαφορία αυτή των ευρωπαϊκών θεσμών ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη μονομερής ενέργεια της Αυστρίας και των χωρών του Βίσενγκραντ.

«Έρχονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λίγο δακρύζει ενδεχομένως και κλαίει ο κ. Γιούνκερ και ο πρόεδρος είναι στον ίδιο θίασο, υποκρίνονται για την Ελλάδα, αλλά όταν είναι η ώρα των αποφάσεων, να πιέσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες, κάνουν δίπλα», είπε ο κ. Χουντής, προαναγγέλλοντας ότι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, θα υπάρξει παρέμβαση της ομάδας των ευρωβουλευτών της Αριστεράς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται μονομερώς θα οξυνθεί η προσφυγική κρίση, με τον εγκλωβισμό, όπως είπε, χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα, ενώ δήλωσε αντίθετος με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη φύλαξη των συνόρων.

Σχετικά άρθρα