Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ…

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Κινητοποιήσεις, Μνημόνιο, Μπλόκα Αγροτών, Όλγα Γεροβασίλη,

Έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα είναι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη η οποία σημείωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει το ΔΝΤ.

Αν και σημείωσε πως δεν έχουμε φύγει από τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί, είπε πως «δεν έχουμε είκονα πότε» θα επιστρέψουν.

Πρόσθεσε πάντως ότι το θέμα είναι ότι δεν έχει απαντήσει ακόμη το ΔΝΤ και γίνεται προσπάθεια ώστε το Ταμείο να δώσει ένα πλάνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κ. Γεροβασίλη είπε πως το ΔΝΤ παρέμεινε στο πρόγραμμα του καλοκαιριού ως τεχνικός σύμβουλος γι’ αυτό και σταμάτησε στο να συμμετέχει ενεργά στο παρόν πρόγραμμα.

«Οι επαφές σε επίπεδο κλιμακίων συνεχίζονται, και η εκτίμηση μας είναι ότι οι θέσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών συγκλίνουν αρκετά ικανοποιητικά. Χρειάζεται να διευκρινιστεί η στάση του ΔΝΤ», ανέφερε για την πορεία των διαπραγματεύσεων η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις αναγκαίες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση. Ανέφερε δε ότι από ευρωπαϊκής πλευράς, τόσο σε πολιτικό όσο και επίπεδο θεσμών, έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση.

Σχετικά άρθρα