Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόικα: Αν δεν μειώσετε τις συντάξεις μειώστε τα ειδικά μισθολόγια

Τρόικα: Αν δεν μειώσετε τις συντάξεις μειώστε τα ειδικά μισθολόγια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειδικά Μισθολόγια, Συντάξεις, Τρόικα,

Καθυστερεί την άφιξή της στην Αθήνα η τρόικα, προκαλώντας νευρικότητα στην κυβέρνηση, που επιθυμεί ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Από τα κεντρικά των θεσμών σε Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο, δεν ανακοινώνεται ούτε καν πιθανή ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής του κουαρτέτου, καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει σύγκλιση στο θέμα της “τρύπας” στους προϋπολογισμούς μέχρι το 2018 και των μέτρων που θα την καλύψουν.

Το ΔΝΤ υπολογίζει την “τρύπα” αυτή στα 9 δισ. ευρώ, η Κομισιόν κοντά στα 6 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση επιμένει πως είναι κάτω από τα 3 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, ανυποχώρητοι είναι οι δανειστές σε ό,τι αφορά την απαίτησή τους για διψήφιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις προκειμένου να λυθεί ο “γρίφος” του ασφαλιστικού.

Η εναλλακτική που προτείνουν, σύμφωνα με το mega, εάν η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, είναι η ένταξη των ειδικών μισθολογίων στο ενιαίο μισθολόγιο, μέσα από την οποία θα μπορούσε να εξοικονομηθεί ένα μέρος των δαπανών. Κάτι τέτοιο όμως θα σήμαινε περικοπές μισθών για τους ένστολους, τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, την ώρα, μάλιστα, που δικαστικές αποφάσεις κρίνουν παράνομες τις μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί.

Σχετικά άρθρα