Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος “Πειρατών” στην Αθήνα για τη συνεργασία με Καμίνη

Πόλεμος “Πειρατών” στην Αθήνα για τη συνεργασία με Καμίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθήνας, Εκλογές, Κόμμα Πειρατών, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Πόλεμος μεταξύ “Πειρατών”, όχι της Καραϊβικής, αλλά των Πειρατών της Αθήνας, δηλαδή τους “Πειρατές – Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας” και τους “Πειρατές στην Αθήνα” που συνεργάζονται με τον Γιώργο Καμίνη.

Επειδή, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν τα καταλαβαίνουμε και πολύ αυτά τα… πειρατικά, διαβάστε την ανακοίνωση που μας έστειλαν οι Πειρατές και καλά… ρεσάλτα:

Με αφορμή την κοινοποίηση ενός κατά ιδέα “πειρατή” να είναι υποψήφιος και “καπελωμένος” στον Δήμο Αθηναίων, μέσω του ψηφοδελτίου του κύριου Καμίνη, θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους των Πειρατών ότι, εμείς ως πολιτικό κίνημα δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Γούναρη και την προσωπική δημοτική παράταξη του “Πειρατές στην Αθήνα”.

Ο κ. Γούναρης με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνει “μεγάλη νίκη” με αυτήν την συνεργασία.

H ανακοίνωση λέει, μεταξύ άλλων: “…ανανέωση των θεσμών συνεχούς συμμετοχής του πολίτη στη λήψη των αποφάσεων, ακόμη και με την δυνατότητα διεξαγωγής τοπικών δημοψηφισμάτων, για μείζονα τοπικά προβλήματα”.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων: Η. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006), αυτό έχει κιόλας θεσμοθετηθεί. Δεν έχει καμία επιρροή ο Δήμαρχος Καμίνης, αλλά ούτε και ο κύριος Γούναρης, πάνω σε αυτό. Η κοινωνία με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς βαδίζει μόνη της προς την άμεση δημοκρατία και δεν είναι επίτευγμα κανενός.

Κάνει επίσης αναφορά για την διαφάνεια των οικονομικών του Δήμου και ότι “έπεισε” τον κύριο Καμίνη να το εφαρμόσει. Είναι υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τον κύριο Γούναρη ότι τα οικονομικά του Δήμου Αθηναίων δημοσιεύονται από καιρό στον διαδικτυακό χώρο του δήμου.

Εάν λοιπόν τα αυτονόητα είναι “νίκη” και ούτως ή αλλιώς υλοποιημένα, για ποια “νίκη” μιλάμε;

Παρ’ όλες τις αρχές που έχουν οι “Πειρατές στην Αθήνα” ο κύριος Καμίνης δεν ενδιαφέρεται για καμία για από αυτές, γιατί ειδάλλως θα τις είχε κάνει πραγματικότητα και μόνος του τόσο καιρό και δεν θα περίμενε τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο ο κύριος Γούναρης το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρεται, αφού αληθινό πρόγραμμα δεν έχει για τις δημοτικές εκλογές, είναι να λάβει ένα σκαμπό σε μια γωνιά στο δημοτικό συμβούλιο του κύριου Καμίνη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, αν και πρόκειται για δημοτικό συνδυασμό, ο κύριος Γούναρης έρχεται και σε αντίθεση με το κόμμα που είναι ενταγμένος, το “Κόμμα Πειρατών Ελλάδας”, καθώς το καταστατικό του αναφέρει ρητά ότι: “Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις βασικές του αξίες”.

Αυτές, ούτε ο κύριος Καμίνης τις ασπάστηκε, αλλά και ούτε ο κύριος Γούναρης τις προώθησε.

Εμείς, οι “ΠΕΙΡΑΤΕΣ” – Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας, με επιστολή μας παλαιότερα επιθυμούσαμε να στηρίξουμε τον κύριο Γούναρη, σε έναν καθαρά “πειρατικό” δημοτικό σχεδιασμό, με τις πειρατικές βασικές αρχές.

Ο κύριος Γούναρης το αγνόησε, καθώς σίγουρα είχε άλλα στο μυαλό του.

Η προσπάθεια που έκανε για αυτόνομο συνδυασμό, δεν καρποφόρησε καθώς τα ενεργά μέλη του “Κόμματος Πειρατών Ελλάδας” βρίσκονται σκορπισμένα ανά την Ελλάδα και η προσπάθεια του να “βαφτίσει” πειρατές μερικούς φίλους στην Αθήνα την τελευταία στιγμή ήταν πρόχειρη.

Οι “ΠΕΙΡΑΤΕΣ” – Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας, δεν θα πάρουμε μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά θα υποστηρίξουμε τους συνδυασμούς που έχουν πρόγραμμα την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, μιας και θεωρούμε ότι έχει περάσει ο καιρός των αντιπροσώπων και ότι οι πολίτες δικαιούνται να ψηφίζουν για τους εαυτούς τους τι θεωρούν σωστό και τι λάθος.

Ευχόμαστε σε όλους τους αμεσοδημοκράτες καλή επιτυχία.

Όσο για τον κύριο Καμίνη, το μακρύ χέρι του μνημονίου στην Αθήνα και τον κύριο Γούναρη δεν μπορούμε να δώσουμε ψεύτικες ευχές, είναι άξιοι της μοίρας τους.

Για κοινοποίηση

ΠΕΙΡΑΤΕΣ – Αμεσοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας

Σχετικά άρθρα