Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Λεβέντης αποκαλύπτει ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε οικουμενική κυβέρνηση

O Λεβέντης αποκαλύπτει ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε οικουμενική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Λεβέντης, Γιώργος Προβόπουλος, Ένωση Κεντρώων, Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας,

Τον Γιώργο Προβόπουλο θέλει πρωθυπουργό σε οικουμενική κυβέρνηση ο Βασίλης Λεβέντης που εξέφρασε την άποψη ότι «μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα θα πετύχει καλύτερη συμφωνία με τους ξένους».

Μιλώντας στον real fm ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και ερωτηθείς αν είναι πολιτικά εφικτό αυτή την περίοδο να γίνει μια τέτοια κυβέρνηση, ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε: «Βεβαίως. Στην πολιτική είναι εφικτό ό,τι είναι απαραίτητο για τη χώρα. Δηλαδή, το ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα. Να δώσουμε προς τα έξω μια εικόνα με κυβέρνηση 220 βουλευτών» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Εδώ πρέπει να παραμερίσουν τους εγωισμούς τους ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης. Ο μεν Τσίπρας να βάλει στην άκρη κάτι θερμοκέφαλους που του λένε “γαντζώσου και μη φεύγεις μέχρι τέλους, όση ζημιά κι αν κάνεις στη χώρα”, ο δε Μητσοτάκης να παραμερίσει κάτι ακροδεξιά στοιχεία που του λένε “μας συμφέρει να πέσει ο Τσίπρας και να έρθουμε εμείς”».

Στο ερώτημα αν υπάρχει πρόσωπο πρωθυπουργού στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ότι «δεν είναι δύσκολο» και πρόσθεσε: «Εδώ προέχει πολιτική απόφαση… Ο Προβόπουλος είναι κατάλληλος. Ζητείται, τι άτομο να είναι; Να είναι ευρωπαϊστής, ποτέ να μην αμφισβήτησε τις αποφάσεις της ΕΕ και να έχει καλές σχέσεις με την Ευρώπη για να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Ερωτηθείς αν ο κ. Προβόπουλος θα δεχθεί μία τέτοια πρόταση, να γίνει πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Έχω πληροφορίες ότι είναι έτοιμος».

Σχετικά άρθρα