Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση: Επιβεβαιώνεται η διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών

Κυβέρνηση: Επιβεβαιώνεται η διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Σύνοδος Κορυφής, Τρόικα,

Η διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών επιβεβαιώνεται, υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για θετικό κλίμα των εταίρων για τη διαπραγμάτευση. «Θέλουν να τελειώσει η αξιολόγηση γρήγορα» υποστηρίζουν, υπογραμμίζοντας τη διαφορετική προσέγγιση του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι μεταξύ Αθήνας και δανειστών πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις, με στόχο τα κλιμάκια των δανειστών να επιστρέψουν ώς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και να αρχίσει η αξιολόγηση από την άλλη εβδομάδα.

«Όλοι θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», παρατήρησε στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Όπως σημείωσε, οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα η αξιολόγηση, κάτι το οποίο συμμερίζεται και ο ίδιος.

Ανέφερε πάντως ότι το κεντρικό ζήτημα είναι ποιο βάρος θα σηκώσουν οι συνταξιούχοι. Προσέθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να λυθούν βραχυπρόθεσμα ζητήματα, ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες περικοπές, αλλά δεν θέλησε να πει κάτι πιο συγκεκριμένο, λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το Πάσχα θα υπάρξει συμφωνία . «Το καθολικό, γιατί αισιοδοξώ» δήλωσε χαριτολογώντας με αφορμή τη δήλωση Μοσκοβισί. Πρόσθεσε ότι υπάρχει σύγκλιση στα βασικά στοιχεία, για τα τέσσερα θέματα (ασφαλιστικό, δημοσιονομικό, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόκκινα δάνεια) τα οποία έχουν ωριμάσει όπως είπε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με Τα Νέα, το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, προβλέπει μεταξύ άλλων, έκτακτη εισφορά με ανώτατο συντελεστή 10% από 8% και στόχο την είσπραξη πρόσθετων εσόδων 550 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα