Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολλανδός υπουργός: Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής

Ολλανδός υπουργός:  Ο Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ολλανδία, Πρόσφυγες,

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής», τόνισε ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Μπεκ Κοέντερς, μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως σημείωσε ο κ. Κοέντερς μιλώντας στον ολλανδικό Τύπο, θα πιστέψει ότι είναι πραγματικότητα οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό μόλις δει απτές αποδείξεις.

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση για το αν πιστεύει στις ελληνικές δεσμεύσεις τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «δεσμευθεί για τη δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής», ενώ πρόσθεσε πως η ΕΕ ασκεί «μεγάλη πίεση» στις ελληνικές αρχές. Την ίδια στιγμή, τόνισε πως έχει την «εντύπωση» πως ο πρωθυπουργός υποστηρίζει την πολιτική της ΕΕ και τις συμφωνίες με τη Τουρκία για το προσφυγικό, ωστόσο όπως και με τις άλλες χώρες «θα το πιστέψουμε μόλις το δούμε».

Ο κ. Κοέντερς σημείωσε ακόμη πως Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να κάνουν πρόοδο στις συνομιλίες τους για την επιστροφή των μεταναστών και η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει τη δράση του ΝΑΤΟ στη θάλασσα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ o Κοέντερς δήλωσε μεταξύ άλλων πως στα μάτια κρατών της ανατολική Ευρώπης «η Ελλάδα έχει αποτύχει».

Σχετικά άρθρα