Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος

Στον εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αντώνης Σαμαράς, Ηλίας Κασιδιάρης, Καλλιόπη Νταγιάντα, Τάκης Μπαλτάκος,

Ο τέως γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος καλείται σήμερα να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλλιόπης Νταγιάντα, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για το επίμαχο βίντεο της συνομιλίας με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η σχετική έρευνα, που εξετάζει εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, έχει τη μορφή του κατεπείγοντος γι αυτό και ο κ. Μπαλτάκος θα καταθέσει σήμερα Δευτέρα αντί για την Τρίτη που είχε αρχικά κληθεί.

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδος, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σχετικό αίτημα την Πέμπτη, αφού είχε αποκαλυφθεί το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και για «μείζον θεσμικό θέμα» όσον αφορά τις αναφορές Μπαλτάκου σε σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

Σχετικά άρθρα