Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Οι συντάξεις ευθύνονται για την κρίση χρέους

Handelsblatt: Οι συντάξεις ευθύνονται για την κρίση χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Συντάξεις,

«Χάος με τους πρόσφυγες, μαζικές απεργίες, οδοφράγματα, πτώση στο χρηματιστήριο» αναφέρει η εφημερίδα «Handelsblatt», κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

«Έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Έλληνας πρωθυπουργός πιέζεται από όλες τις πλευρές. Οι δανειστές τον πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, από τις οποίες ενδεχομένως να εξαρτάται το πολιτικό του μέλλον. Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο. Πολλές κινήσεις του μοιάζουν να μην έχουν σχέδιο και συντονισμό, ειδικά στην πολιτική για το προσφυγικό. Την Τρίτη, ο Τσίπρας απέκλειε κατηγορηματικά την περιπολία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

«Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με την αποστολή» προστίθεται στο άρθρο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αξιολόγηση.

«Οι αργές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές. Η πιο “καυτή πατάτα” είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Τα καταστροφικά νούμερα στον τομέα των συντάξεων είναι μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Γι’ αυτό η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια από τις κεντρικές αποστολές της μεταρρύθμισης. Ωστόσο, εξελίσσεται σε πρόκληση, στην οποία θα μπορούσε να αποτύχει ο Τσίπρας» τονίζει η «Handelsblatt».

Σχετικά άρθρα