Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζουν τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο μετά το “Ναι” στην τροπολογία

Αλλάζουν τα πάντα στο τηλεοπτικό τοπίο μετά το “Ναι” στην τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παππάς, Τηλεόραση,

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών που ήταν μπλοκαρισμένη τόσο καιρό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την εθνική αντιπροσωπεία.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε την επεισοδιακή επτάωρη συζήτηση στη Βουλή, η τροπολογία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά υπερψηφίστηκε με 154 «ναι» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος), με την κυβέρνηση να εμφανίζει αρραγές το μέτωπό της.

«Κατά» ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

«Παρών» δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Απόντες ήταν 30 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δεν έστειλε ούτε επιστολική ψήφο. Υπενθυμίζεται ότι μία αντίστοιχη προσπάθεια για τη διαπλοκή είχε επιχειρήσει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός με το “βασικό μέτοχο”.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “πουλάει εκδούλευση στη διαπλοκή” και ότι θέλει τη χώρα “ευρωπαϊκή μπανανία”. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία, όπως και έγινε, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πρόσφορο πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ τη σχετική συζήτηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση στον κ.Τσίπρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και με αφορμή το ασφαλιστικό, που αύριο φέρνει στην Αθήνα τους αγρότες, τους οποίους επιθυμεί να επαναπροσεγγίσει η Συγγρού.

Σχετικά άρθρα