Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαγγελόπουλος: «Για πρώτη φορά πληρώνουν ισχυροί και επώνυμοι»

Παπαγγελόπουλος: «Για πρώτη φορά πληρώνουν ισχυροί και επώνυμοι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Ελληνική Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Ολιγάρχες, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

«Για πρώτη φορά πληρώνουν ισχυροί και επώνυμοι» των μίντια, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στα δάνεια των μέσων ενημέρωσης κατά την διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τις λίστες μεγαλοκαταθετών, τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των μέσων ενημέρωσης.

«Ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά» για τα δάνεια των ΜΜΕ, τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι «έρευνες που καρκινοβατούσαν ή δεν ξεκινούσαν τώρα προχωρούν γρήγορα». «Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι παράγοντες πληρώνουν τις οφειλές τους», υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι «η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει γιατί είναι απαίτηση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλων υγιών πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας». «Την ύβρη πάντα την διαδέχεται η Νεμεσις για να επέλθει η κάθαρση», υπενθύμισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προειδοποιώντας ότι «θα αποκαλυφθεί ότι έχει γίνει προηγούμενα χρόνια και θα αποδοθούν ευθύνες».

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στους επικριτές του για την τροπολογία που κατέθεσε με την οποία η Δικαιοσύνη μπορεί να αξιοποιεί και μη νομίμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα. «Προσφάτως με αποκάλεσαν και λαϊκιστή γι’ αυτή την τροπολογία», είπε και συνέχισε: «δεν με πειράζει γιατί λαϊκιστής είναι να είσαι αρεστός στο λαό. Αυτό που θέλω εγώ να είμαι χρήσιμος στο λαό κι όχι χρήσιμος στις οικονομικές ελίτ».

Από την πλευρά του ο Αλ. Τριανταφυλλίδης ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων είναι στις λίστες μεγαλοκαταθετών. «Δεν μπορεί η αχλή κ η ομίχλη να πέφτει στο σύνολο πολιτικών δημοσιογράφων κ επιχειρηματιών», είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να βγουν τα ονόματά τους δεν είναι ανθρωποφαγία ούτε κανιβαλισμός αλλά να φανούν όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι για να επωφεληθούν».

«Συμμερίζομαι το ενδιαφέρον αλλά ο νομικός μας πολιτισμός δεν αποσκοπεί στο να διασύρουμε ανθρώπους, αλλά να διαλευκάνουμε υποθέσεις και να αποδώσουμε τις ευθύνες όπου ανήκουν», του απάντησε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και ανακοίνωσε ότι «για όσους εμπλέκονται για λίστα Μπόργιανς καθημερινά αποστέλλονται κλήσεις». «Έχουν ζητηθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς στοιχεία για τα επενδυτικά προϊόντα που είχαν αγοράσει Έλληνες καταθέτες και τα έστειλαν εξωτερικό. Δεσμεύονται οι λογαριασμοί κι ασκούνται ποινικές διώξεις», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα